AK Parti, Gökçek'i aday yapmayacak

AK Parti, Gökçek'i aday yapmayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2004 seçimlerinde “son kez” aday olmuştu. 5 yıllık dönemde, bir kez daha aday olmak için çok çalıştı, çok çabaladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2004 seçimlerinde “son kez” aday olmuştu. 5 yıllık dönemde, bir kez daha aday olmak için çok çalıştı, çok çabaladı.
Gökçek, görev yaptığı 15 yıllık dönemde Ankara"ya önemli hizmetler yaptı. Bunu kimsenin inkar etmesi mümkün değil. Ama hırsı, her zaman mantığının önüne geçti.
AK Parti"nin son yapılan MKYK toplantısında aday adayları konuşulurken büyük tartışmalar yaşandı. MKYK üyelerinin önemli bir bölümü, Gökçek"in adaylığına karşı çıktı. Parti yönetimindeki önemli isimler, “Biz Melih Gökçek ile koalisyon kurduk, Aynı partide değiliz” tavrını ortaya koydu.
Gökçek, Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak gibi, kendini hiç partili görmedi. Kendini hep mensubu olduğu partisinin üzerinde gördü. Dahası, bu iki isim Erdoğan dışında kimseyi takmadılar.
Başbakan Erdoğan, Melih Gökçek"in tavırlarını hep frenlemeye çalıştı. Kimi zaman uyardığı, hatta azarladığı bile oldu. Bu yılın başlarında yaşanan doğalgaz borçları konusunun gündemde olduğu günlerde Erdoğan, bir toplantıda “Senin bütün dertlerin beni buluyor. Öde şu borçlarını” uyarısını yaptı.
Aradan zaman geçti, Gökçek Ankara"da önemli açılışlar yaptı. Başbakan Erdoğan ile birlikte kamuoyuna sıcak görüntüler verdi. Erdoğan-Gökçek görüntülerini izleyenler, “Gökçek adaylığı garantiledi” yorumunu yaptı.
Oysa içerdeki hava çok daha farklı idi. Basına da yansıyan ANAR"ın yaptığı araştırma, AK Parti yönetimini Gökçek konusunda yeniden sorgulama durumunda bıraktı.
Gökçek"in yüzde 40, Karayalçın"ın yüzde 35, Turgut Altınok"un ise yüzde 43 oy almış olması parti içinde şapkanın öne konulup yeniden düşünülmesine fırsat verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği son düello ise sanıyorum AK Parti yönetiminin eline kesin karar verme fırsatını sunacak.
AK Parti"nin Melih Gökçek"i Ankara"dan aday göstermeyecek. Peki kimi gösterecek?
Muhtemelen Turgut Altınok da aday yapılmayacak.

Ünal TANIK / Haber 7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.