AK PARTİ ÇUBUK İLÇE TEŞKİLATI’NIN 7. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...

AK PARTİ ÇUBUK İLÇE TEŞKİLATI’NIN 7. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...

AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresi’nde Erhan Kuşçu, AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Şuayip YAMAN

Av. Baki Demirbaş’ın Çubuk Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmesi üzerine boşalan İlçe Başkanlığı’na; İlçe Teşkilatı’nda 2017 yılından beri “Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı” görevini yürüten Erhan Kuşçu25.12.2018 tarihinde AK Parti Genel Merkezi tarafından atanmıştı...

 

Kongre, ilçemizde faaliyet gösteren bir kır bahçesinde gerçekleşti. Katılımcılar Kongre’nin yapıldığı alana ateşleri ölçülerek alındı.

Kongre’ye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Fatih Şahin, Ak Parti Ankara 2. Bölge milletvekilleri: Prof. Dr Emrullah İşler,  Orhan Yeğin, Prof. Dr. Arife Polat Düzgün,  Zeynep Yıldız, AK Parti Ankara 3. Bölge Milletvekili Asuman Erdoğan, Ankara İl Koordinatörü ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, AK Partili eski belediye başkanlarından: Adem Tuğluca, Lokman Özden ve Dr. Tuncay Acehan, AK Partili eski İlçe Başkanları, MHP Çubuk İlçe Başkanı İhsan Mutlu, İlçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri ve Parti delegeleri katıldı.

Divan Başkanlığına Ankara İl Başkan Yardımcısı Av. Cem Şahin, Divan Başkan Yardımcılıklarına Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Arol ve Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Galip Demirci, Kâtip Üyeliklerine Çubuk İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Benli ve Kadın Kolları Başkanı Semanur Olcay Deniz seçildiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündeme alınan maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Faaliyet Raporu, Gelir Gider Raporu ve Tahmini Bütçe, İlçe Teşkilatı Mali İşler Başkanı Orhan Balcı tarafından okundu.

Raporlar ayrı ayrı Genel Kurul üyelerinin oylarına sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.  

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu yaptığı açılış konuşmasında; “Bugün Çubuk ilçemizin yarınlarını şekillendireceğine inandığımız önemli günlerden birini yaşıyoruz.

 

Çubuk’ta AK kadroların taze kan ve yepyeni heyecanlarla inandığı yola koyulacağı bu güzel günde hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

 

14 Ağustos 2001 günü yola çıkan, milleti yeniden idealleri ile buluşturan büyük dava adamı AK Partimizin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun açtığı yolda kararlılıkla yürüyen tüm dava arkadaşlarıma da selam olsun diyorum.

 

Değerli Kardeşlerim;

 

Bugün burada Çubuk ilçemizin 7. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Bu salgın dönenimde uzaktan yakından teşrif eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, kongremizin ilçemiz, partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Kıymetli Misafirler, Saygıdeğer Hemşerilerim;

 

14 Ağustos 2001 de Türkiye’nin bahtı ak olsun diye çıkılan Türkiye sevdalısı bir yolda tüm badirelere rağmen elhamdülillah hep birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Rabbim yolumuzu bereketli yol arkadaşlarımızı cesaretli eylesin…

 

Hepimiz görüyoruz ki bugün Türkiye kısa zamanda bazılarının hayal dahi edemeyeceği noktaya gelmiştir. Türkiye uzun yıllar daldığı uykusundan uyanmış dosta güven düşmana korku salmıştır.

 

AK Parti sayesinde yeniden şaha kalkan Türkiye, Cumhur İttifakı ile birlikte dünyada şah olduğunu sananlara karşı Türk’ün tarihi nasıl tekerrür ettirdiğini göstermeye başlamıştır. Büyük davaların, ağır yüklerin, uzak menzillerin müntesipleri olarak inşallah umutsuz gözlerin feri, bu davanın neferleri olmaya devam edeceğiz.

 

 Şahidimiz, Ermeni mezalimime karşı Dağlık Karabağ’da 28 yıl sonra okunup bizleri gözyaşlarına boğan ezandır Libya da, Suriye’de al bayrağı öpüp tarih yazandır.

Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin değil dünyanın umudu olmaya devam edeceğiz.

 

Bizler Kimiz?

 

Bizler, nehirleri gazi, dağları kahraman, ovaları yiğitle dolu Anadolu olan ülkenin çocuklarıyız. Bizler, Sultan Yıldırım Beyazıt Han’ın davası, Hacı Bayramı Veli’nin duasıyız.

 

Bizler Şehit Emre Tunca’yız, Şehit Ahmet Çam’ız, Şehit Ömer Takdemir’iz.

Bizler gürül gürül akan bir ırmağın kollarıyız.

 

Değerli Dava Arkadaşlarım;

 

Kuruluşundan bu yana fedakârca çalışan il, ilçe belde ve AK Parti’mizin tüm teşkilat neferleri şunu iyi bilmelidirler ki tarih Ak Parti ile Türkiye’de rota değiştirmiştir. Kendi pusulası ile varmak istediği limana doğru tecrübeli kaptanı Recep Tayyip Erdoğan ile hızla yol almaya devam etmektedir.

 

Pandemi sürecinde de görüyoruz ki dünyanın aciz kaldığı pek çok noktada tüm zorluklara rağmen Türkiye süreci başarılı biçimde yönetmiş ve yönetmeye devam etmektedir.

 Memleketin emaneti bugün emin ellerdedir. Türkiye’miz bugün debisi her gün yükselmekte olan bir ırmak gibi akmaktadır.

 

Bundan sonraki 2023 hedefleri ve seçimleri hepimiz için çok ayrı bir öneme sahiptir. Büyük Türkiye için hepimiz birlik ve beraberlik için de çok çalışmak zorundayız.

 

Bizler Ak Parti Çubuk İlçe Teşkilatı olarak Genel Başkanımızın çizdiği hedefler doğrultusunda gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız.

 

Biliyoruz ve inanıyoruz ki hiç kimse kalıcı değildir ve olmayacaktır.

 

Bu yüzden bizler Yahya Kemal’in deyişiyle “devam ederek değişmek, değişerek devam etmek” en güzelidir anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kuruluşundan bugüne Parti’mize emek veren ilçe başkanlarımız ve yönetimlerine, kadın kollarımız ve yönetimlerine, gençlik kollarımız ve yönetimlerine, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, mahalle başkanlarımıza, sandık kurulu üyelerimize, müşahitlerimize ve emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.

 

Cumhur İttifakı kapsamında girdiğimiz seçimlerde hamdolsun Allahın izni ve halkımızın takdiri ile 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimleri’nde Belediye Başkanlığını % 65,50 gibi rekor bir oyla kazandık.

 

Tabi tüm emek ve gayretlerimiz hem İlçe Belediyemizi hem de Büyükşehir Belediyemizi kazanmaktı.

 

Çubuklu hemşerilerim Büyükşehir’de de adayımız Mehmet Özhaseki’ye % 72,10 gibi yüksek bir oy oranı ile çok güçlü bir destek verdi.

 

İlçe Teşkilatımızın 19.250 kişi ve % 30,30 oranında üyesi mevcuttur.

 

Hamdolsun ortalama her 3 seçmenden birisi Parti’mizin, teşkilatımızın üyesidir.

 

 Her zaman bir ferdi olmaktan onur duyduğum bu Büyük Ailemizin daha da büyümesi ve güçlenmesi için gece gündüz çalışıyoruz.

 

Seçimlerde milletimizin desteği omuzlarımızdaki yükü artırmıştır. Aldığımız görevlerin, sorumluluk ve bilinci ile her daim çalışmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Yerel seçimlerde karlı, soğuk havalarda köy köy, mahalle mahalle çalınmadık kapı, ayak basılmadık yer, sorulmadık hatır bırakmadan çalıştık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

 

Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışımızı miting havasında gerçekleştirdik.

 

Yoğun seçim programında Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile İlçemizin bugüne kadar görmediği kalabalıkla coşkulu bir miting gerçekleştirdik.

 

Pandemi döneminde,  vatandaşlarımızın evde kaldıkları dönemlerde hamdolsun Belediyemiz ile birlikte ilçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçları, sorunlarının çözümü konusunda özverili bir çalışma gerçekleştirdik.

 

İlçe Başkanlığı bayrağını devir aldığım, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız Belediye Başkanımız Av. Baki Demirbaş’a bu vesile ile tekrar teşekkür ederim.

 

Birlikte ter döktüğümüz Cumhur İttifakı ortağımız MHP İlçe Başkanımız ve tüm yönetimine teşekkür ederim.

 

Cumhurbaşkanımızın ilçemize teşriflerinde,  sahada ve her konuda bizden desteğini esirgemeyen başta Ankara İl Başkanım Hakan Han Özcan’a, Ankara vekillerimize, İl başkan yardımcılarımıza ve tüm siyasi büyüklerimize şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederim.

 

Değerli Misafirler, Kıymetli Hemşerilerim;

 

Bu Kongre’den alacağımız destekle aldığımız bu emanete daha fazla sahip çıkmak için gece gündüz demeden birlik ve beraberlik içinde çalıştık ve bizden beklenen gayreti göstereceğiz. Gönüllerimizdeki birliğimiz her türlü fitneye kalkan olacaktır inşallah...

 

Makamın, mevkiinin, geçici olduğunu bilerek ve büyüsüne kapılmadan dikkatli bir şekilde bu büyük davaya hep birlikte omuz vereceğiz.

 

Bizim anlayışımızda ve çalışmalarımızdaki temel gayemiz Hakk’ın rızasını kazanmak ve milletin menfaati doğrultusunda çalışmaktır.

 

Bizler büyük bir liderin emrin de büyük bir Türkiye için çalışıyoruz. Büyük Türkiye’nin parçası olarak Çubuk İlçemizin her konuda gelişmesi, gerek üniversite şehri, gerekse sanayi, tarım, hayvancılık konusunda en ileri adımları atması konusunda her işin takipçisi olduk olmaya da devam edeceğiz.

 

Merhum Abdurrahim Karakoç’un  mısralarıyla;

 

“Yesi'deki kutsal aşkın mayası,

Malazgirt'te Alparslan'ın rüyası,

Söğüt'teki has kilimin boyası,

Bir güzel ülküdür gönül verdiğim.”

 

7. Olağan Kongre’mizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum...

 

Başkan Av. Demirbaş; “Çubuk ‘Sanayi ve Eğitim Kenti’ Olma Yolunda Hızla İlerliyor...”

AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatı’nın her kademesinde çalıştığını ve yıllarca hizmet verdiğini dile getiren İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ise, belediye başkanı olduktan sonra da tüm ilçe halkına en iyi şekilde hizmet vermek için çalıştıklarını ifade ederek, “İlçe Belediyesi olarak İlçemiz için yeni projeler hazırladık. Ve bu konuda çalışmalara hız verdik.

İnşallah tarım ve hayvancılık İlçesi olan kentimizi eğitim, sanayi ve turizmi de ekleyerek hızla gelişmesini sağlamaya gayret edeceğiz.

İlçedeki istihdam sorununu çözecek Yazır Sanayi Bölge’mizde fabrikalar bir bir yükselecek. Bu suretle bu bölgemizde inşallah 1.000 (bin) kişi istihdam edilecek. Ve İlçemizin makûs talihi değişecek dedi.

Protokol Konuşmaları:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Fatih Şahin, Geleceğin güçlü Türkiye’sini, yarınlarını daha adil ve müreffeh dünyasını hep birlikte inşa edeceğiz.   

Çubuk’un tarım, hayvancılık, sanayi, eğitim ve turizm kenti olması yolunda hep birlikte çalışacağız.  

Kongre’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Parti olarak milletle olan beraberliklerimiz bu Kongre sonrasında da artarak devam edecek.

Ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere gösterdiği 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz dedi.

Seçimlere geçildi:

 

Protokol konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Parti delegeleri oylarını kullandı.

 Tek listenin oylandığı seçimde Erhan Kuşçu tekrar AK parti Çubuk İlçe Başkanı seçildi.

Erhan Kuşçu’nun Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Sinan Kocabaş, Muharrem Kayışkan, Necati Şahin, Mehmet Öztürk, Sefer Kandemir, Ünsal Avan, Orhan Balcı, Ali İhsan Karadağ, Emre Mangal, Filiz Erdoğmuş, Nuri Fidan, Yusuf Kılıç, Burhan Çeper, Gülcan Gürakan, Ayşe Özbek, Ahmet Keser, Murat Abazaoğlu, Ömer Uyar ve Yasin Tuncel seçildiler.

 

Üst Kurul Üyeliklerine ise; Erhan Kuşçu, Baki Demirbaş, Mustafa Demir, Bahri Yılmaz, İlhami Taşkesti, Lokman Özden, Tuncay Acehan, Adem Tuğluca, Semanur Olcay Deniz, Burak Benli, Oğuzhan Cevat Emre, İlhami Alparslan, Selahattin Koç, Hasan Ayaz, Sinan Kocabaş, Tuğba Aydos ve Yasin Tuncel seçildiler.    

bc5e2b91-2d43-4606-bedf-64b64b9aa053-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.