AK PARTİ ÇUBUK İLÇE BAŞKANI ERHAN KUŞÇU’DAN BASIN AÇIKLAMASI...

AK PARTİ ÇUBUK İLÇE BAŞKANI ERHAN KUŞÇU’DAN BASIN AÇIKLAMASI...

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu “Çubuk’ta Eğitim Yatırımlarla Daha Da Güçleniyor”

Şuayip YAMAN

2019- 2020 yıllarında Ankara'da yapımı tamamlanan 326 eğitim tesisi için 23.02.2021 saat 13.00’de; Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri’nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile  bir Toplu Açılış Töreni gerçekleştirilmişti...

sdsd-003.jpg

AK PARTİ ÇUBUK İLÇE BAŞKANI ERHAN KUŞÇU’DAN BASIN AÇIKLAMASI...

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu “Çubuk’ta Eğitim Yatırımlarla Daha Da Güçleniyor” ifadeleri ile açıklamalarına şöyle devam etti: “Bilindiği üzere Ankara’mızda 2019-2020 yılında yapımı tamamlanan Ankara Valiliği 326 Eğitim Tesisi’nin Toplu Açılış Töreni 23.02.2021 saat 13.00’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilmiştir. Bu tören ile ilçemizde de birtakım eğitim-öğretim projelerinin de açılışı yapılmıştır.

İKİ YILDA 326 EĞİTİM TESİSİ

Ankara'da yapımına son 2 yılda başlanmış olan ve yapımı tamamlanan 326 Eğitim Tesisi’nin (Okul, Spor Salonu, Pansiyon, vb.) kullanımına 23.02.2021 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın resmi açılışıyla başlandı.

İLÇEMİZE İKİ YENİ OKUL KAZANDIRILDI

Ankara’mıza yapılan bu büyük eğitim hizmeti çerçevesinde ilçemizde de iki Okulumuzun yapımı tamamlanmış ve her iki okulumuzda da bu yıl eğitim öğretime başlanmıştır.

Cumhuriyet Mahallesi’nde, bünyesinde 8 derslikli Uygulama Anaokulu olmak üzere toplam 40 derslik, faaliyet ve destek eğitim odaları, Fen laboratuarı, konferans salonu, spor salonu, Z Kütüphanesi, Müzik ve Resim derslikleri, yemekhane, kantin bulunan Şehit Emre TUNCA İlkokulu; 

Yine Atatürk Mahallesi’nde bünyesinde 24’ü derslik 12’si alan - bölüm atölye/laboratuar olmak üzere toplam 36 derslik, faaliyet ve destek eğitim odaları, Spor Sahası, Konferans Salonu, Z Kütüphane gibi sosyal ve kültürel alanları olan Şehit Hayati BİLGİN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

8 DERSLİKLİ ANAOKULU 

Ayrıca Şehit Hayati BİLGİN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ama müstakil bir binada 8 derslikli Uygulama Anaokulu da bulunmaktadır.

EĞİTİME BÜYÜK KATKI

Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’mıza büyük eserler yaptı, bunlar birbirinden değerli anlamlar içermektedir. Son iki yıla bakıldığında Ankara’mıza bu güne kadar yapılan eğitim tesisine eş değer bir tesislerin kazandırılmasının büyük bir kazanım olduğunu düşünüyor ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eğitime verdiği önemi de özellikle belirtmek istiyorum. 

AK Parti iktidarımız eğitime önemli katkılar sağlamıştır. Yıllardır eğitime büyük kaynaklar harcanmıştır. Bu büyük hikâyenin başkahramanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır.  Özellikle son on beş yıldır Çubuk ilçemizde yapılan eğitim yatırımları somut bir şekilde ortadadır. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yerleşkesi’nin Çubuk’ta olmasının, İki yıllık fakültenin ilçe merkezinde açılmasının, yine ilçemize Yüksek Öğretim Yurtlarının kazandırılmasının, zorunlu eğitim kapsamındaki çocuklarımız, gençlerimiz için okul- derslik sayılarının artırılmasının, okul çeşitlerinin çoğalmasının, eğitime yapılan alt yapı desteğinin ilçemiz için uzun vadede büyük yatırımlar olduğunu belirtmek istiyorum. 

Eğitim açısından ilçemize bu yıl itibariyle toplam 76’sı derslikli olmak üzere iki önemli okul kazandırılmıştır. 

Bu eserlerin geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kazandırılması noktasında katkı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımız Ziya SELÇUK ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

ÇUBU’TA 2 YENİ OKUL ÇALIŞMASI...

Çubuk’ta eğitim başarısını arttırmak için eğitim yatırımları devam edecektir. Özellikle Yavuz Selim ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerimizdeki yeni okul yapımı ile ilgili çalışmalar ilgili birimlerle koordineli bir şekilde devam etmektedir.

Çubuk kamuoyuna saygıyla duyurulur...”

 

Erhan KUŞÇU

                                                                                    AK Parti Çubuk İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.