AK PARTİ ÇUBUK GENÇLİK KOLLARI 4. OLAGAN GENEL KURULU YAPILDI

AK PARTİ ÇUBUK GENÇLİK KOLLARI 4. OLAGAN GENEL KURULU YAPILDI

Büyük bir şölen havasında geçen AK Parti Çubuk Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kongresi coşku ve heyecanla Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Büyük bir şölen havasında geçen AK Parti Çubuk Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kongresi coşku ve heyecanla Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongreye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Ak Parti Ankara Milletvekili aday adayı Ayhan Yılmaz, ÇUDEF Yönetim Kurulu Üyelerinden ve İşadamlarından Yakup Ülgü, Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları üyeleri ile mkyk üyeleri, Ankara İl Gençlik Başkanı ile Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, ilçe gençlik kolları başkanları ile yönetimleri katıldı.

2img_9753.jpgAçılış konuşmasını yapan AK Parti Çubuk İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Doğan, ilçede bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve bundan sonra yapacakları çalışmaları değindi. Zaman zaman geçlerin tezahüratları ile konuşması bölünen Doğan, Ak Partili gençlerin yüklendiği vizyon ve misyonu anlattı. Kendisine yeni görevde destek olanlara tek tek teşekkür eden Doğan, ekibi ile birlikte aldıkları bayrağı en üst noktaya taşımaya söz verdi.

2img_9778.jpgÇubuk Gençlik Kolları üyeleri Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Konuşmasının başında ‘Bizler büyük bir milletin evlatlarıyız’ diyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bir milletin tarih içerisinde uzun yolculuklar yaşayarak oluştuğunu vurguladı. Büyük zaferler yaşayan Türk Milletinin son yüz yılda yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Acehan, Türkiye’nin Ak Parti iktidarı sayesinde ateş çemberi arasında huzur adasında yaşadığının altını çizdi.

Başkan Acehan, sözlerine şöyle devam etti:

“Milletler tarih içerisinde uzun yolculukla yaparlar, göçler, savaşlar yaparlar,  medeniyetler kurarlar, fetihler gerçekleştirirler, meydan muharebelerine çıkarlar bazen galip gelirler, bazen mağlup olurlar, kimi zaman hastalanırlar kimlik bunalımı yaşarlar, fetret devirleri yaşarlar işte bu tüm yaşananlar tarih olarak adlandırılırlar. Bizim ülkemizi Anadolu bin yıldır bu saydığım tüm olayları yaşamıştır. Büyük bir milletin evlatları olarak bizlerde kimi zaman galip geldik, kimi zaman mağlup olduk. Son zamanda şizofrenik bir bunalım yaşadık kimliğimizi kaybettik. Bugün yaşadığımız bu şartlar 100 yılların bir birikiminin sonucudur. Yakın tarihe bir göz atmak istiyorum. Mohaç meydan muharebelerinden, İstanbul’un fethinden bugüne kadar birçok şey yaşadı bizlerin ataları. Ama bugünkü şartlarda son yüz yılımızı Çanakkale Savaşının 18 Mart’ta 100’üncü yılını kutlayacağız biliyorsunuz, bu 100 yılı şöyle bir gözden geçirmek gerekiyor. Bugün hamdolsun farklı bir iklim yaşıyoruz, ferahlık ve huzur içerisindeyiz. Çevremizde kan gölü var, çevremiz ateş çemberi ama biz onun ortasında bir huzur adası olarak yaşıyoruz. Ama bu 12 yıllık Ak Parti iktidarının öncelikle bizleri sunmuş olduğu bu imkanı hiç unutmadan biraz daha geriye götürmek istiyorum sizleri. Biraz önce divan başkanımızın dediği o reklam arası dediği dönemde öncelikle dinimiz, maneviyatımız hiç sayılarak sanık sandalyesine oturtturuldu. 27 Mayıs’ta bu milletin seçtiği bir başbakan, 2 bakan asıldı. 12 Eylül’de bütün inananların üzerinden adeta bir silindir gibi geçtiler. 12 Mart’ta keza böyle oldu. 28 Şubat’ta ise özellikle bu milletin manevi varlığı başta olmak üzere bütün inananlar hedef alındı. Ama Cenabı Allah 3 Kasım 2002’de farklı bir iklimi taşıdı. Başbakanımız, seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye farklı bir iklime geldi.“

2img_9782.jpg

Necip Fazıl Kısakürek’den şiirler okuyan Başkan Acehan, şiirlerin o reklam arası denilen dönem için yazıldığını hatırlattı. Gençlerin bu günlerin değerini bilmesini ve bu günlere nasıl gelindiğini çok iyi öğrenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Acehan, “Donanımlı olmalıyız. Fatih Sultan Mehmet’in, Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gitmeliyiz ve bu milleti, bu devleti sonsuza denk huzur, barış ortamında yaşayacak, Osmanlıda olduğu gibi bölgesinde lider ülkesi olacak seviyeye getirmemiz gerekiyor. Burada görev öncelikli olarak gençlerimize düşmektedir” diye konuştu.

Gençlerin ‘Çubuk seninle guru duyuyor’ tezahüratları karşısında Başkan Acehan, ‘Ben sizlerle gurur duyuyorum ve gurur duymaya devam edeceğim inşallah’ diyerek cevap verdi.

Daha sonra konuşan İlçe Başkanı Baki Demirbaş, ülkede son yıllarda yaşanan gelişmeleri yaşadıklarıyla örnekleyerek anlattı. Geçmişte üniversiteye giderken Çubuk’tan Ankara AŞTİ’ye 3 saatte gittiği, bu gün artık sabah Konya’daki davasına öğleden sonra Çubuk’taki davasına girebildiğini ifade eden Demirbaş, gelinen noktanın kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Kongreye katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yatığı konuşmada bu yıl içinde gerçekleşecek genel seçimlerde AK Partinin Anayasayı değiştirecek sayıda milletvekili çıkarması için herkesin daha çok çalışması gerektiğini ifade ederek, Fransa da Charli Hebdo dergisine yönelik saldırının ardından bilinçli olarak,  özellikle Avrupa da İslam düşmanlığı yapılmaya çalışıldığını kaydetti.

2img_9798.jpg

Belediye ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çubukluların rekor sayılacak oranda oy verdiğini bunun için bir kez daha teşekkür etmek istediğini söyleyen Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece 2014 yılında, Çubuk ilçesine 343 bin ton asfalt döktüğünü, 4,5 kilometre yol açtığını, 20 bin metrekare tretuvar ile 12 kilometre bordür döşediğini, 9 kilometre malzemeli bakım yaptığını, 2 bin 289 metre bariyer yerleştirdiğini söyledi.

-"KAVŞAKKAYA BARAJINDAN ÇUBUK 1 BARAJINA SU VERİLİYOR"-

Yatırımların bununla sınırlı kalmadığını ASKİ’nin ise geçen sene 24 kilometre içme suyu hattı ile bir de sondaj çalışması yaptığını ifade eden Gökçek, bunların dışında en önemlisinin ise geçen dönem yapımını gerçekleştirdikleri Kavşakkaya Barajı’ndan döşenen hat ile Çubuk2 barajına su vermeye başladıklarını ve bu sayede Çubuk ilçesinin su sorunun kalmayacağını kaydetti.

 Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarıyla tretuvar ve kaldırım bakımları ve cami ve okullarda temizlik çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun olarak yağan kar yağışında sadece Çubuk’ta değil tüm Ankara’da kapalı yol ve cadde bırakmadık. Çok güzel mücadele verdik ” dedi.

Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından da Çubuk ilçesinde yeşillendirme çalışmaları kapsamında merkezde, 65 bin çiçek ile 60 bin çalı kullanıldığını belirten Gökçek şunları söyledi:

“Yetişkin ağaç olarak, 1441 ağaç diktik, 14 bin metrekarelik alana çim ekildi. 149 adet kent mobilyasını da Çubuk’ta park ve bahçelere koyduk. Çubuğumuza sadece geçen sene, 57 bin 100 koli gıda dağıttık. 5 bin 27 ton yani 5 bin aileye kömür dağıttık. Ayrıca, 514 bin adet ekmek dağıttık, 1587 öğrencimize kırtasiye yardımı, 1687 çocuğumuza da bot ve kaban verdik.”

Başkan Gökçek, ayrıca Karagölü’nde yeniden düzenlenerek içine barbeküler, oyuncaklar, spor alanları koyarak mükemmel bir piknik alanı yapacaklarını belirterek, kent merkezinde de bir parkı modern bir şekilde yapmak istediklerini kaydetti.

Başkan Gökçek, bölgede yapılmakta olan Otonomi alanı ile yapımı gerçekleştirilecek olan Fuar merkezinin de, Çubuk,  Akyurt, Pursaklar ve Kalecik ekonomisini canlandıracağını vurguladı.

2img_9814.jpg2img_9814-001.jpg2img_9770.jpg2img_9753.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.