AK Parti Ankara adayını haftaya açıklıyor

AK Parti Ankara adayını haftaya açıklıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olduğunun ne zaman belli olacağını açıkladı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, muhalefetin hepsinin toplamının bir AK Parti çıkmadığını savundu. Çetinkaya, yapılan kamuoyu araştırmalarının AK Parti'nin karşısında rakibinin olmadığını ortaya çıkardığını söyledi.

Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'ndeki İl Eğitimciler Toplantısı'nın açılış konuşmasını yaptı. Çetinkaya, yaklaşan yerel seçimler öncesi yapılan kamuoyu araştırmalarında muhalefetin hepsinin toplamının AK Parti etmediğinin ortaya çıktığına işaret ederek, "AK Parti milletimizin büyük desteğini almaktadır. Başa güreşmektedir. Karşısında rakip yoktur. Ancak bu bizi rehavete kaptırmamalıdır, daha çok çalışmalıyız. Milletimizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için çalışacağız, kalkınma bayrağını en yüksek burca dikeceğiz." dedi.

Çetintakaya, 3 Kasım 2002 seçimlerinde milli iradeyi arkalarına aldıklarına işaret ederek, "Bu ülkede yaşayan Sünnisi, Alevisi, Kürdü, Türkü, Çerkezi, Lazı, Türküm demekle övünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kabul eden herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak bizim felsefemizde kabul gördü. Bunları Türkiye'nin mozaiği olarak kabul etti. Yola çıkarken de bunu dedik. AK Parti dostluk ve kardeşlik evidir. Bu ülke için hizmetkar olanların evidir." diye konuştu.

ANKARA HAFTAYA AÇIKLANACAK

Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının önümüzdeki hatfa içinde tamamının açıklanacağına dikkat çeken Çetinkaya, "Kiminle devam edeceğiz, kiminle etmeyeceğiz hepsi belli olacak. Yarın İstanbul'da İstanbul ve Kocaelini, hafta içi de Ankara'da diğerlerini açıklayacağız. 46 ilden hangisiyle devam edip etmeyeceğimizin de çalışmasını yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Çetinkaya, önümüzdeki hafta 2 gün boyunca Başbakan Erdoğan'ın 46 ilin mevcut belediye başkanıyla ilgili milletvekillerinin görüşünü alacağını ve kararın daha sonra netleşeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.