AK Parti Ankara adayı Özhaseki oldu...

AK Parti Ankara adayı Özhaseki oldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında 20 il ve bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı..

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki oldu.


Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından araştırılan isim oldu. Daha önce bakanlık görevinde bulunan Mehmet Özhaseki, daha önceki dönemde ise 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek bu görevi üstlenmiştir. Peki, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler.


Mehmet Özhaseki 1957 yılında Kayseri'de dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Mehmet Özhaseki, tekstil alanında hizmet veren bir firmada görev aldı. Özel sektörde tekstil imalatı ve ticareti üzerine faaliyet gösterdi. Birçok vakıfta başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 7 yıl boyunca Tarihi Kentler Birliğinin Başkanlığını yaptı.
25 ve 26. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. AK PARTİ MKYK ve MYK Üyesi, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.


İngilizce ve Arapça bilen Özhaseki, evli ve 4 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.