“AĞIR TONAJLI ARAÇLAR İKİPINAR- KIZILCA YOLUNU BOZUYOR...”

“AĞIR TONAJLI ARAÇLAR İKİPINAR- KIZILCA YOLUNU BOZUYOR...”

İkipınar Mahallesi çevresinde faaliyete geçen taş ocaklarından çıkan ağır tonajlı araçlar İkipınar-Kızılca Yolu’nu bozuyor.

Şuayip YAMAN

Netice de araç trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Zaman zaman yol kullanılamaz hale geliyor. Bu ifadeler çevre mahalle sakinlerine ait...

 

Ağır tonajlı araçların geçişi nedeniyle İkipınar-Kızılca Mahallesi yol güzergâhındaki trafikte yoğunluk yaşandığını belirten vatandaşlar, “ağır tonajlı araçların trafikte sıkıntı meydana getirirken, otomobil sürücülerini de zor durumda bırakıyor. Zaman zaman da bir takım kazalarla burun buruna geliniyor. Bu kamyonlar hem insanlara hem de diğer sürücülere zor anlar yaşatarak trafiği çekilmez hale getiriyorlar.”

 

Çevre sakinlerinden aldığım bilgiye göre;

 

  • Çubuk ve Ankara’ya gitmek için bu yol güzergâhını kullanan başta İkipınar ve Kızılca mahalleleri olmak üzere Gümüşyayla, Tuğla ve Melikşahlı araç sahipleri yolda araç kullanmakta zorluk çekiyorlar.
  •  Taş Ocağı’ndan çıkan ağır tonajlı araçlar hem İkipınar -Melikşah (3 Km.)  ve hem de İkipınar-Kızılca (3 Km.) arasındaki yolları kullanıyor ve yolların bozulmasına neden oluyor.
  • İkipınar-Kızılca yol güzergâhında zemin yumuşak olduğu için Çubuk Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından tesviyesi ve tadilatı  gerçekleştirilen bu yollara mucur veya asfalt kırığı dökülüyor. Bunlar Taş Ocağı’ndan çıkan ağır tonajlı kamyonların her geçişinde etrafa dağılıyor, tamir edilen yollar tekrar bozuluyor.
  •  Bu nedenle bu yolu kullanan özel araçlar yolda hareket etmekte zorlanıyor, trafik zaman zaman kilitleniyor...

 

Ayrıca, EGO’nun “471 İKİPINAR-KIZILCA-DUMLUPINAR-YENİCE-ULUS-SIHHİYE” Hat Güzergâhı’nda sefer yapan otobüsler de bozuk yoldan nasibin alıyor...

 

"Bu yolları denetleyen bir yetkili yok mu?"

 

İkipınar-Kızılca güzergâhını kullanan ağır tonajlı kamyon sürücülerinin yollara zarar verdiğini söyleyen çevre mahallelerde oturan araç sahipleri, "Aşırı yük taşıyan araçlar yollara zarar veriyor.

 

 Kamyonların aşırı yüklenmesi yolun devamlı bozulmasına neden oluyor. Bu durumun bir an önce önlenmesi, araçlara tonaj denetimi yapılması gerekiyor. Firmaların ağır tonajlı araçlarının geçtiği güzergâhlarda asfalt ve yollar bozulduğu gibi birçok yerde de çökmeler meydana geliyor.

 

“Yollarımızın hali içler acısı...”

 

Çevre mahalle sakinleri, “Zaten bozuk olan yollarımızda zor şartlarda araç kullanıyorduk. Buna bir de taş ocağından çıkan ağır tonajlı araçlar eklenince yollar kullanılamaz hale geldi. Adeta delik deşik oldu.

 

Bu yolları denetleyen bir yetkili yok mu?

 

 Bunun hesabını kim verecek?” Diyerek yetkililere sitem ediyorlar.

 

"Yollarda bulunan çukurlar nedeniyle sürücüler araçlarına hasar veren yolların düzeltilmesini istiyorlar" diyerek tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "Bu sorunumuz bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.

 

Harcanan paralara yazık, yetkililerimizden ricamız bu duruma kayıtsız kalmasınlar. Ağır tonajlı kamyonların yol güzergâhımızdan geçmesi yollarımızı çökertiyor, aynı zamanda da trafiği alt üst ediyor.

 

Kısacası yollarımız ağır tonajlı araçlar nedeni ile bozuluyor.

 

Bozuk olan bu yol güzergâhını kullanan sürücüler araçlarının tabanının yere değmesi sonucu sıkıntı yaşıyorlar. Araçları sürekli bozuluyor. Sürekli mağdur oluyoruz. Yetkilerden buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.” Diyorlar.

af2e465c-40f6-431d-9752-340faf9a5dce-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.