ADEM Kapatılacak Mı? Gazeteci Yazar Refik Bayram Yazdı

ADEM Kapatılacak Mı? Gazeteci Yazar Refik Bayram Yazdı

'Kapatmaya ve ilçemizden kovalamaya alıştığımız değerlerden birini daha mı yaşıyacağız?'

Edinilen bilgilere göre;   eski Kaymakam Uğur Sezer zamanında hantallaşmış bürokrasiye rağmen, Sezer’in ikili ilşkileri ve belediye başkanı Baki Demirbaş’ın özverili çalışmaları ile açılan;

İlçemizdeki yardıma muhtaç, eşinden ayrılmış mağdur durumdaki kadınlarımıza moral motivasyonlarını yükseltmek ve ekonomiye katkı sağlamaları için açılan ADEM’de kapanıyor.

İlçede Koordinasyon için hiç bina kalmamış gibi bu güzelim binaya göz dikenler buradaki sosyal kültürel ve ekonomik çalışmaları bir kenara atıp kendilerine koordinasyon merkezi yapacaklar. 

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ve bakanların işşiz yardıma muhtaç kadınlarımıza destek amaçlı birçok çalışmayı başlatarak il, il dolaşarak bu çalışmaları başlatırken bizim kurulmuş bir kurumu kapatmaya kalkmamız bu ilçeye geçmişte yapılan ekonomik kültürel ve sosyal ihanetlere bir yenisinin daha eklenmesi olacaktır.

Samur Halı Fabrikasının gönderilmesi, İlçedeki askeri birliğin gönderilmesi,  Gazi Üniversitesinin gönderilmesi,  Askerlik Şubesinin gönderilmesi,  Verem Savaş Dispanserinin gönderilmesi, hastanedeki diş polikliniğinin gönderilmesi ve sırada ilçede uzun bir uğraşın sonunda açılan Aile Destek Merkezi (ADEM)’in bir şekilde kapatılmaya çalışılmasıda eklenecektir.

Her platformda hepimizin dile getirdiği ilçede kültürel sosyal sportif faaliyetlerin olmamasından, ekonomik girdinin olmamasından dert yanarken binbir zorlukla kurulan ADEM’i kapatmak neyin nesi veya kimin fikridir.

Koordinasyon merkezi arıyorsanız ilçede birçok atıl bina var.  Bazıları bakımsızlıktan dökülüyor, bazıları ise boş kaderine terkedilmiş bekliyor.

  Büyük Caminin hemen yanındaki iki katlı bina. Daha önce Sosyal Hizmetler Merkezi olarak kullanılıyordu ve şimdi kaderine terk edildi. Ankara Bulvarı üzerinde daha önce polis lokali olarak kullanılan bahçeli tek katlı bina kaderine terk edildi. Eski hastane binası kısmen kullanılıyor. Hastanenin arkasındaki lojmanlar boş bekliyor. Eski polis lojmanları kaderine terk edildi.  Koordinasyon merkezi yapılacaksa bu binalar boş ve kullanılmıyor. Aynı zamanda ilçedeki tüm okullar eğitim ve öğretim devam etmediği için boş. 

Alın size Koordinasyon merkezleri.

 Kadınlarımızın meslek öğrenmesi kimlere zarar veriyor. 

 Anlamak mümkün değil.

 Bürokrasiye uğraşmak zor geliyorsa bundan sonra ilçede kimse ekonomik sosyal, kültürel etkinliklerin olmamasından şikayet etmesin. 

 ADEM (Aile Destek Merkezi ) bu tarihi bina tekrar belediyeye verilerek burada gençlerimize kadınlarımıza sosyal ve kültürel çalışmaların yapılması sağlanmalıdır.

 Bu güne kadar 120’inin üzerinde dezavantajlı kadının gelerek meslek öğrendiği ADEM, aynı zamanda çeşitli nedenlerle yıkılan hayallerin yeniden yeşermesine de büyük katkı verdi. Yüzlerce hayat hikayesinin mutlu sona kavuştuğu ADEM, bazı birbilenlerin yönlendirmesiyle mi dağıtılmaya çalışılıyor diye kendi kendimize soruyoruz.

  ADEM Kapatılmamalı !

Sebep ne olursa olsun ADEM’e dokunulmamalı

  Bir kişide Covid 19 çıktı  bahaneyse, çıkmayan hangi kurum kaldı. Belediyesini, kaymakamlığını ,hastanesini  kurumların hepsini kapatalım gitsin o zaman.

Bir an önce yeni proğram hazırlanıp bakanlıktan bütçesi  temin edilerek ADEM ilçemizin kadınlarına kazandırılmalı.

ADEM'İN  kurulmasında emekleri geçenlerin emekleri birilerinin hırsına kurban edilmemeli.

Bir yiğit gelir yapar, bir yiğit gelir yıkar olmasın.

Kalın sağlıcakla…                                                                     Refik Bayram

http://cubukyenihaber.net/gozunaydin-cubuk-sira-ademe-mi-geldi-haberi-2473.htmlGÖZÜNAYDIN?fbclid=IwAR3BEzykQZQHCeIrV9A76QIoIeNVbcWK3C6fJbwLVNHclPfMOlpVk535Gmc

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum