Adaylık Süreci Başlıyor

Adaylık Süreci Başlıyor

AK Parti’de yerel seçim takvimi netleşti. Aday adaylığı başvurularının bugünden itibaren alınmasına başlanacak. Aday adaylarının ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu. Başvuruda kent ile ilgili projeler de istenecek.

Genel seçimlerin ardından yerel seçim çalışmalarına ara vermeden başlayan AK Parti’de aday belirleme takvimi netleşti. Bugünden itibaren aday adaylığı başvuruları kabul edilmeye başlanacak. Kesin adaylar, mülakat, yerel anketler, mevcut başkanların performansları göz önünde bulundurularak belirlenecek.

AK Parti 6’ncı Olağan Büyük Kongresi’nin ardından yerel seçim hazırlıklarını hızlandırdı. Aday belirleme süreci bugün başlıyor.

Aday belirleme sürecinde bir taraftan illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirilecek. Bölgelerin nabzını tutacak olan AK Parti, kendi belediyelerinde başkanların performanslarını ortaya koyacak. AK Partili olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek. Bu çalışmalar devam ederken Eylül ayı içerisinde aday adaylığı başvuru süreci başlayacak. Aday adaylarının kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu olacak. Aday adayları yerel yönetimler için projelerini de ortaya koyacak.

MÜLAKAT SÜRECİ

Aday adaylığı süreci sonrasında ise aday adayları ile mülakatlar başlayacak. Taslak programa göre mülakatların Ekim ayından itibaren başlaması planlanıyor. Mülakatlar sırasında aday adayları kendi projelerini en detaylı şekilde anlatacak. Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketler de adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak.

ALTERNATİF İSİMLER OLACAK

AK Parti içerisinde belirlenen aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. AK Parti, illerinde sevilen isimlere de teklif götürecek. Aday belirleme sürecinde öncelik AK Partili olmayan belediyelerde olacak. AK Partili olmayan belediyelerin adaylarının öncelikli açıklanmasıyla, bu isimlerin halka kendilerini daha iyi anlatmaları için daha fazla zaman kazanmaları sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum