Adaylar 'ak sakallı dedelere' sorulacak!

Adaylar 'ak sakallı dedelere' sorulacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çetinkaya, yerel seçimlerde aday yapmayı düşündükleri kişileri, bölgelerindeki 'ak sakallı dedelere' de soracaklarını söyledi.

AK Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesi aday tespit çalışmalarını sürdürüyor. Parti, Orta Asya Türkleri'nin istişare yöntemlerinden 'ak sakallı akil adam' metodunu da aday belirlemede kullanmayı düşüyor. AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya, Aralık'ın ortasında tüm adayların belli olacağını belirterek, aday belirlemede kamuoyu araştırması ve temayül yoklamasının dışında bir başka metod daha kullanacaklarını belirtti.

Çetinkaya, eski tabirle 'ak sakallı dedeler'e de belediye başkan adaylarını soracaklarını ifade etti. AK Parti'nin belediye başkan adaylarında aradığı nitelikleri, "Ehliyet, liyakat ve vizyon" olarak sıralayan Çetinkaya, yerel seçimlerde büyük bir başarı kazanarak, yüzde 55-57 oranında oy almayı öngördüklerini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya, adaylarda 'birisinin yakını olmak' gibi bir kriterin aranmayacağını da özellikle vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum