Aday adayları projeler'le yarıştı

Aday adayları projeler'le yarıştı

Ak Parti Çubuk İlçe Teşkilat aday adaylarını tanıtmak amacıyla Belediye düğün salonunda istişare toplantısı düzenledi.

Ak Parti İlçe Teşkilatının aday adaylarını tanıtmak amacıyla düzenlediği istişare toplantısına 11 adayı ile birlikte ,Belediye Başkanı,Meclis üyeleri,Stk'lar,Muhtarlar,Basın mensupları ,çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkan aday adaylarının kendilerini ve projelerini tanıttıkları toplantıda aday adaylarının heyecanı gözlerden kaçmadı. Aday adayları konuşmalarıyla kendilerini tanıtırken diğer taraftanda sinevizyon gösterisiyle projelerini anlattılar.

İlçe Başkanı Tuncay Acehan'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantadaylık müracaatı sırasına göre aday adaylarının kendilerini tanıtmasıyla devam etti.

Özellikle tek bayan aday adayı Raziye Ağören konuşmasını HZ. Ömer"den verdiği örneklerle anlatarak bazı aday adaylarını tatlı bir şekilde eleştirmesi dikkat çekerken salondan en yüksek alkışı aldı. Yine aday adaylarından Mustafa Usta en son konuşmacı olarak projelerden çok Belediye İle ilgili rakamsal verilere dayanarak bilgi vermesi bazı aday adaylarının belediyenin bu kadar borcu var mı diyerek hayret etmesine neden oldu.


AKP İlçe Başkanı

Dr.TUNCAY ACEHAN

TURŞU DAĞITAN BAŞKAN İSTEMİYORUZ

AKP İlçe Teşkilatının düzenlediği istişare toplantısında açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan aday adaylarına başarılar dilerken , Özellikle artık beytülmal"dan makam arabasının arkasına turşu doldurup dağıtan, çiçek, çelenk gönderen bir başkan istemediklerini belirtti. Göndereceklerinde kendi ceplerinden göndermelerini istedi.

MEHMET SAAT: 2009'dan önce çubuk 2009'dan sonra çubuk

İlk konuşmacı olarak kürsüye çıkan aday adayı Mehmet Saat konuşmasına israilin filistinde yaptığı katliamı kınayarak başladı. Kalkınmanın yerelde başladığının altını çizen Saat "İlçemiz 25 yıl kaybetmiştir bundan sonra bir 25 yıl daha kaybedecek zamanımız yok,arzu edilen hizmeti inşalah hep birlikte uyum içerisinde alacağız.Ben Çubuk'un çamurlu yollarında gezmekten bıktım,bundan ne zaman kurtulacağız.Bu seçim ilçemiz için dönüm noktası olacaktır.projelerimizle kaybedilen 25 yılı gerigetireceğiz ve bundan sonra çubuk için 2009'dan ve 2009'dan sonra diye bahsedilecek diyerek projelerini sıraladı.



NURETTİN KARABAL

Çubuk Başkentin Parlayan Yıldızı olacak
Aday adayı Nurettin Karabal ikinci sırada konuşmacı olarak kürsüye geldi. Kendini kısaca tanıttıktan sonra aday olduğu takdirde yapacağı projelerini sinevizyon görüntüsü ile sesli olarak net bir şekilde anlattı. Teşekkür ederek tüm adaylara başarılar diledi.




ŞEVKET TANDOĞAN

Çubuk Tut Elini çabuk

Aday adaylarından Şevket Tandoğan ise konuşmasına özgeçmişi ile başlayarak yaptığı görevlerinden bahsetti. Belediyemizin şaibesiz ve kulpsuz bir şekilde yönetilmesi gerektiğinden ahlaki ve beşeri zaafları olmayan bir arkadaşımızı aday ve ardından belediye başkanı yapacağız.

İş hayatında başarılı maddi sorunu olmayan bir arkadaşınızım. Maaşımın yarısını partimin belirleyeceği bir yere bağışlayacağım. Diğer yarısı eşimin hakkıdır. O da benim gibi hayırsever biridir. Diyen Tandoğan “ Çubuk Elini Çabuk Tut, Türkiye"de Erdoğan, Çubuk"ta Tandoğan” diyerek tüm aday adaylarına başarılar diledi.



SÜLEYMAN HAKSEVER

Çubuk Belediyesi =Şantiye Şefi Süleyman Haksever

Hizmetin Devamı İçin Bu Sefer Haksever sloganı ile yola çıkan Haksever, ayaklarımın üstüne basa basa geliyorum.Belediyecilikte ve brokraside tecrübeliyim.Biz Belediyeyi Musallada değil oksijen çadırında bulduk.Şu anda ortaya sunulan projelerin çoğu bizim dönemimizde hazırlanmış projelerdir.Biz seçimi 40 oyla kaybettik eğer devam etseydik bu projeler şu anda hayata geçmiş olacaktı. Ben hamal çocuğuyum, Çubuğun hammalıyım, Çubuk"ta beni herkes tanır, bana başkanlığım döneminde kimse haksızlık yaptı diyemez. Haksızlık yaptı diyenin elini değil, ayağını öperim ,diyerek hizmete talip olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.


DR.MUSTAFA ÖZDEN

Aday adaylarından Dr.Mustafa Özden ise kendisini tanıtarak başladığı konuşmasına neden ak partiden aday olduğunu anlatarak devam etti.Neden Ak Partiden aday olduğunu anlatan Özden diğer taraftanda hazırladığı sinevizyon gösterisiyle projelerini tanıttı.



İBRAHİM TAŞKESTİ

Aday adayı İbrahim Taşkesti tanıtım konuşmasını sinevizyon gösterisi ile birlikte kendini anlatarak başladı. Aday olduğu takdirde Çubuk için hazırladığı projeleri sinevizyon görüntüsü eşliğinde anlattı. Taşkesti Yapacağı projelerin kaynaklarınıda belirten tek aday adayıydı.


MURAT ASLAN

Ak Partili Olmak Hizmet demektir.

Bir düşüm var diyerek yola çıkan Murat Aslan ise Çubuk için düşlediklerini sinovizyon gösterisi ile anlattı. Sinevizyon gösterisnin bitiminden sonra kısaca kendisini tanıtan Murat Aslan her projenin bölge için uygun olmadığının altını çizdi.Bu tarz projelerin vatandaşa yarardan çok zarar getirdiğini söyleyen Aslan proje yaparken daha dikkatliolunması gerektini söyledi.Konuşmasını Ak Partili olmak hizmet demektir diyerek tamamladı.




LOKMAN ÖZDEN

Alnım Ak ,Ellerim temiz..

İki dönemdir Y.Çavundur Belediye Başkanlığı yapan Lokman Özden özellikle ilçenin sorunları ve projelerini anlattı. On yıllık belediye başkanlığı tecrübesi ile merkezi yönetim ve bürokrasi ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu, hizmet alma yönünden bir sıkıntısının olmayacağını belirten Özden aday gösterildiği gün ilk işinin ulaşım sorununa el atmak olacağını söyledi. Anlattıklarını slayt gösterisi ile sunan Lokman Özden 10 yıllık belediye başkanlığı dönemimde hiçbir şaibeye bulaşmadım. Alnım Ak, Ellerim Temiz diyerek tüm aday adaylarına başarılar diledi.




RAZİYE AĞÖREN

Nereye Gittiğimi ve Ne istediğimi biliyorum

Tek Bayan Aday adayı Raziye Ağören ise konuşmasına Hz.Ömerin adaletinden bahseden bir menkıbe ile başladı.

Menkıbe ile yöneticilerin vasıflarının nasıl olması gerektiğini ustaca anlatan Raziye Ağören geçmiş dönemde yapılan haksızlıklara ve hatalara göndermede bulunarak,bunların tekrar yaşanmaması için aday olduğunu söyledi.Aslında buraya gelirken projelerimden bahsedecektim ama diğer arkadaşları dinledikten sonra bundan vazgeçtim. Orada ne konuşayım diye Babama sordum,O'da bana buraya gelirken nasıl olsa herkes atacak, sende at kızım at dedi sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Ben ne yaptığımı biliyorum,nereye gittiğimide biliyorum.Ben bu yola çıkarken herkesle istişare ettim o şekilde bu yola çıktım.

Nereye gideceğini bilen birisine dünya ayağa kalkar ve yol verirmiş.

Ben sizden yol istiyorum, diyerek sözlerini bitirdi.



HASAN COŞKUN

Yaptıklarımız Yapacaklarımın Teminatıdır.

Saray Belediye Başkanı ve AKP"den Çubuk Belediye Başkan A.Adayı olan Hasan Coşkun kendisini tanıtarak başladığı konuşmasına Saray"da gerçekleştirdiği hizmetlerle ilgili slayt gösterisi ile devam etti. Slayt gösterisinden sonra Saray Belediyesinin gelirinin 20 bin YTL olduğunu belirterek hizmet için paranın önemli olmadığını Saray"a 20 trilyonluk yatırım yaptığını söyleyerek Saray"ın 50 yıllık imar planını hazırladıklarını dile getirdi Bu hizmetleri yaparken de Dünya Bankası, AB kredileri ve bürokrasi ile ilişkileri iyi kurarak bu hizmetleri yaptık. Yaptıklarımız , yapacaklarımızın teminatıdır diyerek sözlerini tamamladı.




MUSTAFA USTA

Artık Kabuğumuzu kırmalıyız.

En son konuşmacı olarak kürsüye gelen Aday adayı Mustafa Usta konuşmasında hiçbir adayın değinmediği konulara değinerek bir anda dikkatleri üzerine çekti.

Özellikle Çubuk Belediyesinin borçları ve gelirleri ile ilgili rakamsal açıklamalar yaparak belediyenin durumunu ortaya koyması toplantının havasını değiştirdi. Belediye Hizmetlerinin özelleştirilmesi, işçi sayısının azaltılması, bedava hizmete son verilmesi,yerli üreticilerin desteklenmesi, İlçemize dışarıdan gelip yerleşen vatandaşlarımızla ikili ilişkilerin iyi kurulması, fikir birliği oluşturulması, belediye personelinin hizmet içi eğitimleri seminerleri ve toplam kalite yönetimine önem verilmesi ile ilgili konuları gündeme getirdi. Belediyenin borçları ile ilgili her yıl %20 tasarruf yapılması ile 5 yılda 13 milyon YTL tasarruf yapılabilecegini ve bunların çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca toplanamayan emlak vergilerinin 2,2 milyon Ytl olduğunu ve bunların hızlı bir şekilde bu borçların toplanmadan yatırımların yapılıp Belediye borçlarının ödenemeyeceğini belirtti. Usta uzmanı olduğu halde slayt gösterisi hazırlamadığını,burada görünenlerin göze çok güzel göründüğünü ama gerçeklerin böyle olmadığını söyledi.

Mustafa Usta, konuşmasının sonunda 11 tane değerli aday adayınabir teklifte bulundu.

Aday kim olursa olsun, birlikte yönetmeye, hep beraber elimizi taşın altına koymaya varmısınız? Eğer siz varsanız bende varım. Sözü ayakta alkışlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum