Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya Çubuk'u Ziyaret Etti

Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya Çubuk'u Ziyaret Etti

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, halk oylaması öncesi Çubuk'u ziyaret ederek yeni anayasa konusunda vatandaştan destek istedi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, halk oylaması öncesi Çubuk'u ziyaret ederek, Belediye Başkanı Lokman Özden ve Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan ile birlikte esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti. Ziyarette halk oylamasına sunulacak Anayasa değişiklikleri ile ilgili olarak ''Zor bir değişiklik, beş sene evvel, on sene evvel cesaret edilemeyecek değişiklikler'' dedi.



Atatürk Parkında Başkan Özden ile birlikte vatandaşlarla sohbet eden İyimaya, çeşitli partili vatandaşları referandumda evet vermeleri konusunda konuşarak ikna etmeye çalıştı.

Ahmet İyimaya, vatandaşlarla yaptığı sohbette, mevcut Anayasa'nın Türk milletinin demokrasi özlemini, hukuk ve adalet aşkını karşılayacak bir metin olmadığını ifade ederek, ''Biz bu Anayasa'yı kökten değiştirmek istedik. Çeşitli nedenlerle bu mümkün olmadı. Biz millete 'Anayasa'yı değiştireceğiz' dedik, millet de bize bu yetkiyi verdi'' dedi.



''Biz de oturduk bir paket hazırladık'' diyen İyimaya, sözlerine şöyle devam etti:

''Olabilecek asgari zaruretler nedir sorusuna cevap aradık ve bu model ortaya çıktı. Bu model de bizi tahmin eden ve istediğimiz hedefleri gerçekleştiren bir model değil. Bu olmazsa olmaz zaruri bir düzenlemeydi. Tabii MHP'nin tavrını yorumlamak zor. Şu anda halk oylamasında konuşulacak şey, bu bizzat kendi geleceğini düzenleyen, özgürlükleri, hakları, devlet yönetimini yeniden düzenleyen bir metindir ve milletin metnidir. Bakın siyasi partinin olsa olsa ömrü elli yıldır. Ancak anayasalar uzun ömürlüdür ve milletin anayasasıdır. Millet tarafından yapıldığı için anlamlıdır. Referandum millet için bir fırsattır. Oturup okuyacak, bakacak ve bu hüküm ne getiriyor, sorusuna cevap arayacak ve vicdanen 'evet' diyecektir. Aşağı yukarı 16 anayasa değişikliği gerçekleştirildi ve bunların üçünün mimarıyım. O değişiklikler ile bunlar kıyaslanamaz. 'Ben yönetirim' diyenlerle, 'millet yönetir' diyenlerin arasındaki kavgayı sona erdiriyor. Zor bir değişiklik, beş sene evvel, on sene evvel cesaret edilemeyecek değişiklikler.''



İyimaya daha sonra Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. Programda konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden, düzenlenecek referandumun ilçede yüksek sonuçlarla evet çıkmasını beklediklerini, ancak bunu beklerken de çalışmadan kesinlikle taviz edilmemesi gerektiğini söyledi. Partililerin kapı kapı dolaşarak referandum için çalışmalara ağırlık vermesi gerektiğini de işaret eden Başkan Özden, değişecek anayasa ile insanların özgürleşeceğini ve yeni hak ve hürriyetlere herkesin kavuşacağını vurguladı. Anayasayı hazırlayan duayenin ilçelere geldiğini ve sefalar getirdiğini kaydeden Başkan Özden, konuşmaların sonunda akıllara takılan soruları herkesin işin kaynağında olan kişiye sormasını istedi.


Daha sonra konuşan İyimaya, yaptığı konuşmasının ardından soruları cevapladı. İyimaya, bir soru üzerine ''Biz Anayasa Mahkemesini, insan hakları mahkemesi haline getireceğiz. İşte o zaman insanlarımız Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gitmeyecek, Anayasa Mahkemesine gidecek. Bundan 15-20 yıl sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin vereceği kararlarla içtihat eder duruma gelecektir'' dedi.

Konuşmanın bitiminde teravih namazı için merkez camine giden İyimaya, teravih namazından sonra ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.