Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

ACİL TRAFİK LAMBASI KONMALI!

Ankara Bulvarı, Şehit Ali Çakır ve Ziya Ul Hak caddelerinin kesiştiği yerde trafik lambası yok. Buraya acil olarak trafik lambası konmalı.. Burada trafik sürekli olarak kilitleniyor. Trafik hiç durmuyor, araçlar aşırı hız yapıyorlar.

 

Eskiden ‘Moda Life Mağazası’nın da bulunduğu kavşakta, maalesef trafik lambası yok. Sadece tali yol olan Şehit Ali Çakır Caddesi’ni Ankara Bulvarı’na bağlayan noktada ‘Yol Ver’ tabelası var. Bir de Ankara Bulvarı ile Şehit Ali Çakır Caddesi’nin kesiştiği yerdeki elektrik trafosunun önünde ‘Kontrollü Geç Lambası’ var. Her iki ikaz işaretine de riayet eden maalesef çok az.

 

Zaten kısıtlı olan bu ikaz işaretleri bir önlemse, böylesine yoğun trafiğin olduğu bir Bulvar’da bunlar yeterli midir?

 

Burada küçük bir göbek var ve araçlar duramıyor, arkadan veya önden gelen aracın vurabile ihtimali var. Bu yüzden beklemeden karşıya geçmeye çalışıyorlar Bu sebeple burada sürekli kazalar oluyor. Allah esirgesin, her an büyük bir kaza olabilir.

Burada trafik lambaları olmadığı için, yayalar için geçiş çizgileri de yok. Yayalar karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca bekliyor. Her an bir aracın altında kalabilme imkanı çok yüksek..   Burası çok hareketli bir Bulvar.

Trafik lambası konana kadar, burada ivedi olarak sürekli bir trafik polisi görevlendirilmeli.. Sonradan da kameralı sistemli (MOBESE) bir trafik ışıklandırması şart diye düşünüyorum.

Yine, eski Şabanözü Yolu Kavşağı ile Eski Askeri Lojmanlarının önlerindeki kavşakta bulunan trafik lambalarının sinyalizasyon sisteminin de tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.

 

Belediye Başkanı ve Emniyet yetkilileri acaba ulaşım için hangi trafik yolunu kullanıyorlar, hiç dikkat ettiler mi? Yoksa buradan transit mi geçiyorlar?

 

İlçedeki trafik terörünü önlemeyi düşünüyorlar mı? Bu konuda bir dizi önlem almayı düşünüyorlar mı? 

 

Ayrıca, araçlar eski Askeri Lojmanların önündeki trafik lambalı kavşaktan sonra hız limitini fazlasıyla aşıyorlar. Bu yüzden geçtiğimiz yıllarda Hastane önünde iki vatandaşımız karşıdan karşıya geçerken araçların çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bazıları da yaralandı.

 

Bu nedenle eski Askeri Lojmanlarının önündeki kavşaktan sonra en azından Yeni Şabanözü Yolu’ndaki Kavşağa kadar (sarı renkli) kauçuk hız kesicilerden konmalı.. Keza Yeni Şabanözü (Çankırı) Yolu Kavşağı’ndan, Esenboğa Kavşağı’na kadar olan yol da radarla izlenmeli..

 

Yazarın Özel Notu: Saygıdeğer okuyucularımın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar; Sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

kavsak-vert.jpg

Bu yazı toplam 3820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum