ABB’ye Çubuk-2 çağrısı: Mezbelelikten kurtarılmalı

ABB’ye Çubuk-2 çağrısı: Mezbelelikten kurtarılmalı

Çubuk-2 Barajı Mesire Alanı’ndaki sosyal tesisin içler acısı halde olduğuna dikkat çeken ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Yarın burada olumsuz bir olay olsa kimse hesabını veremez.

Çubuk-2 Barajı Mesire Alanı’nın Ankara için nefes alma yeri olduğunu ancak bakımsız kaldığını savunan Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, ABB’ye önlem ve çözüm için çağrıda bulundu. Binanın tehlikelere de açık olduğunu belirten Ilıkan şunları söyledi:

BİNA İÇLER ACISI HALDE

“Çubuk ve bölgenin su ihtiyacını karşılayan Çubuk 2 Barajı, aynı zamanda çevresiyle de yıllardır insanlara mesire alanı olarak hizmet veriyor. Ancak gelin görün ki baraj gölünün yanı başındaki sosyal tesis içler acısı halde. İnsanlar buraya piknik yapmaya geldiklerinde hemen yanlarında camları kırık, duvarları yazılarla dolu, paramparça olmuş, kenarında, köşesinde ateş yakılmış bu binayla karşılaşıyorlar. Bina adeta kaderine terk edilmiş gibi duruyor.

ABB’ye Çubuk-2 çağrısı: Mezbelelikten kurtarılmalı

KİMSE HESABINI VEREMEZ

Biliyorsunuz kent merkezinde atıl haldeki gecekondu ve diğer yapılar madde bağımlıları tarafından mesken olmasın diye Ankara Valiliği ve kaymakamlıklar tarafından önlem alınıyor. Burası için de aynı durum geçerli. Yarın burada olumsuz bir olay olsa kimse hesabını veremez. Tehlikelere de açık olan bu yapı, mezbelelikten kurtarılmalı. Ankara Büyükşehir Belediyesi burası için acilen önlem almalı. Bu bina insanlara hizmet verir hale getirilmeli.

BÜYÜKŞEHİR ACİZ KALIYOR

Kentin en büyük eksikliği turizm diyoruz. Ankara’ya bırakın turistin gelmesini, kendi hemşehrilerimiz bile özellikle hafta sonları ilk fırsatta şehir dışına çıkıyorlar. Neden? Çünkü huzur ve güven içinde vakit geçirebilecekleri yeteri kadar alan ve tesis bulamadıkları için. CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, bırakın şehre yeni sosyal donatılar eklemeyi, mevcut alanları da yeterince değerlendirmekte aciz kalıyor. İşte Çubuk-2 Barajı Mesire Alanı da bunun örneklerinden birisi.”

ABB’ye Çubuk-2 çağrısı: Mezbelelikten kurtarılmalı

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILMALI

Mesire alanının geneli için de gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Murat Ilıkan, “Mesire alanındaki çevre kirliliği de dikkat çekiyor. Vatandaşlarımızın çevreye duyarlı olması, Büyükşehir’in de buraya gereken özeni göstermesi gerekiyor. Hem güvenlik hem de temizlik ve bakım için daha fazla personel istihdam edilmeli. Ziyaretçilerin şikayetçi oldukları konulardan birisi de akşam hava karardığında arabalarını içeride hızla süren gençler. Bu tür hadiselerin yaşanmaması için de gerekli önlemler alınmalı. Böylesine güzel alan, kapıda görevli bir tane güvenlik görevlisiyle korunamaz, güvenlik tedbirleri arttırılmalı, alana tümüyle sahip çıkılmalı” dedi.

ABB’ye Çubuk-2 çağrısı: Mezbelelikten kurtarılmalı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum