5. Aşure ve Birlik Günü Kutlandı‏

5. Aşure ve Birlik Günü Kutlandı‏

Çubuk Belediyesi’nin katkıları ile Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından "5. Aşure ve Birlik Günü" düzenlendi.

 

Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur-an okunmasıyla devam etti.

                Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş, etkinliğin yapılmasına her türlü desteği veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e ve ekibine teşekkür ederek, bu tip etkinliklerle insanları bir araya getirmek ve ilçedeki kardeşlik duygularını daha çok pekiştirmek istediklerini söyledi.

                Federasyon olarak amaçlarının kardeşler arasında sevgi ve dostluk bağlarını geliştirmek, tarihten ders alarak ondan kin ve nefret yerine sevgi üretmek, insanı ve insani değerleri yüceltmek olduğunu vurgulayan Taş, ’’Bizler Esenlikler şehri Çubuk İlçesinde, Allah’a ve Kuran’a inanan, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa’ya ümmet olan, Ehlibeyt sevgisiyle yüreklerini besleyen kişiler olarak, azami müştereklerimizin kazandırdığı kardeşlik hukukuyla birbirine bağlanmış bir büyük ailenin mensupları olmanın gururu ile buradayız’’ dedi.

                İlçesinin küçük bir Türkiye mozaiği olduğunu ve ilçede herkesin kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşadığını vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bazı güçler ve bozguncular tarafından yapılan oyunların Çubuk’ta yaşanmadığını ifade ederek, ’’Kerbela’da yaşananlar Sivas’ta, Maraş’ta ve Çorum’da denendi ama tutmadı. Artık devlette, siyasette Kerbelalarda yaşanan olayları anlamaya çalışıyor. İlçe olarak da sivil toplum kuruluşlarımız Kerbelalardan ders çıkartmaya çalışıyor. Elhamdülillah ilçemizde 12 Eylülden önce yaşananlar hiçbir zaman yaşanmadı ve yaşanmayacak. Biz bir vücut gibiyiz. Birbirimizin acı ve tatlı günlerinde birlikte olduk. Birlikte yandık, birlikte güldük, birlikte ağladık. Çudef Başkanımız Recep Taş beyde bu kardeşliği daha da çok güçlendirmek amacıyla ilçedeki tüm dernekleri bir araya getirerek, bu hayırlı oluşumu hayata geçirdi. Kendilerine ve ekibine buradan çok teşekkür ediyoruz, bizde her zaman kendilerine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz’’ dedi.

                Başkan Özden konuşmasının devamında, Muharrem ayının ve Aşure gününün geleneğimizde, inancımızda, tarihimizdeki yerinin ne kadar önemli olduğunu anlattı.

                Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlyas Üzüm, "Ehlibeyt Sevgisi, Hz. Hüseyin ve Kerbela’yı Anlamak" konulu konferans verilirken, halk eğitim Merkezinin önünde kurulan stantlarda da yaklaşık 2 bin 500 kişiye aşure dağıtımı yapıldı.

                Programın sonunda Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay tarafından, Başkan Özden’e, konuşmacı Doç. Dr. İlyas Üzüm’e ve Çudef Başkanı Recep Taş’a plaket verildi.

                5. Aşure ve Birlik Günü programına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay ve çok sayıda davetli katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.