29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Çubuk’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Kovid-19 nedeniyle kutlama alanı şeritlerle kapatılırken, giriş ve çıkışlar tek noktada yapıldı. Vatandaşlar ateşi ölçülüp, elleri dezenfekte edildikten sonra alana alındı.

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla her yıl kaymakamlık makamında yapılan tebrikatı bu yıl pandemi nedeniyle Atatürk Parkında kabul etti. Tebrikatın ardından Atatürk Parkı’ndaki tören alanında program düzenlendi.

Sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferi taçlandıran Cumhuriyet'in 97. yıl dönümünü büyük mutluluk ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Türkiye’nin hızla büyüdüğünü ve son yıllarda kimsenin hayal birle edemediği bir konuma geldiğini dile getiren Kaymakam Keleş, ‘’Yaşadığımız sıkıntılı günlerde sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bu gün büyük millet ve devlet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz işbirliği içinde dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır’’ dedi.

Konuşmaların ardından Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi öğrencilerinden Fatma Ceyda Doğan ‘Akdeniz ‘e Doğru’ ve Fatma Asya Özkan ise ‘Kuvayı Milliye’den Şayak kalpaklı Adam’ isimli şiirleri okudu. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Seymenlerinin gösterilerini sunduğu programda Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi müzik grubu da Cumhuriyet ve Atatürk temalı bir konser verdi.

Programda Kaymakam Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş tarafından Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen ilkokullar arası resim yarışması, ortaokullar arası şiir yarışması ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programın sonunda gruplarla hatıra fotoğrafları çekilirken, Kaymakam Keleş Belediye Başkanı Baki Demirbaş ve Cumhuriyet Başsavcımız Hüseyin Kantar esnaflara ve vatandaşlara Türk bayrağı dağıtarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. 

Törene, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Cumhuriyet Başsavcımız Hüseyin Kantar, Jandarma Komutanı Baki Üstüner, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, MHP İlçe Başkan Vekili Tayhan Aydoğan, İYİ Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir, belediye meclisi üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.