23 NİSAN IŞIĞI

23 NİSAN IŞIĞI

Bugün güzel bir gün, bugün çocuklar heyecanlı, mutlu. Çocukluğundan birkaç günü bu günlerde yaşamak için  unutmuşçasına yüreği çocuk sevinciyle çarpan analar babalar da mutlu bugün. Nasıl mutlu olmaz ki insan. Hangi ülke sadece çocukları için bir günü bayram ilan etmiştir, hangi ülke çocukları bu anlamda bizim ülkemiz çocukları kadar şanslıdır. Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu güzel günde mutlu olmak hangi çocuğun hakkı olmaz ki. Tüm Türk çocukları adına teşekkürler Mustafa Kemal Atatürk. Hatta dünya çocukları adına teşekkürler, çünkü bu yıl da 59 ülkeden 950 minik misafirimiz bizim çocuklarımızla beraber İzmir’de bayramlarını kutlayacaklar, geleneksel  gösterilerini sergileyecekler. Haberlerde bir Hindistanlı çocuğa  “Atatürk kimdir biliyor musun “ diye sorulduğunda “ O Türklerin babasıdır, o olmasaydı biz burada olamazdık” demesi bile 23 Nisanı, Atatürk’ü, dünyanın da gerçekten çok doğru anladığına bir örnektir.

Bundan yirmi beş  yıl öncesine gittim birden, ilkokul ikinci sınıftaydım (bu arada yaşım da ortaya çıktı) okuduğum okulun şimdiki adı Şehit Piyade Üstteğmen Muharrem Kaleli İlköğretim Okulu benim okuduğum yıllarda ise Atatürk İlkokulu idi. Sevgili ögretmenim  Kemal Torçuk( hala görüştüğüm ilkokul öğretmenimin ellerinden saygıyla öperim.) öyle güzel hazırlamıştı ki bizi 23 Nisan etkinliklerine, ront gurubu denirdi o zaman, giyindiğim kıyafetin rengi, oynadığımız oyun, stada diğer bir adıyla at çayırına gidişimiz, orada oyunumuzu sergileyişimiz dün gibi aklımda.  Öyle büyük bir coşkudur ki 23 Nisan bir çocuk için, bakın aradan yirmi beş yıl geçse de unutulmuyor. Bugün ise daha farklı bir coşku var içimde, şimdi bu coşkuyu, heyecanı kendi çocuklarım ile birlikte yaşıyorum. Onlarla beraber okullarındaki törene katılıp, sevinçlerine ortak olacağız ailecek.

 

Ve birden içime ayrı bir yangın düştü, tüm bunları düşünüp yazarken, ya bu 23 Nisanda da çocukluğunu hatırlayamayacak çocuklar ne olacak, küçücük yaşlarında çalışmak zorunda olanlar, zorla yol kenarlarında mendil sattırılıp çalıştırılanlar. Sokaklarda yaşayan çocuklar, ne büyük bir toplum yarası var kanayan. Ve onların küçücük yüreklerinde kabuğu her gün tekrar tekrar kalkan, yeniden kanayan yaralar. Onların da yirmi beş yıl sonra geriye döndüklerinde hatırlayacakları belki hiçbir 23 Nisanları olmayacak, ne acı. Burada devletimize ve toplumumuza büyük görevler düşüyor. Onlar için bir şeyler yapılmalı, hatırlanmalı, 23 Nisanlar o küçücük yüreklere unutturulmamalı. Bir yerlerden başlanıp bir şeyler yapılmalı. Çünkü bu güzel gün onların bayramı. En büyük hakları. Her Türk çocuğu gibi.

Geleceğimiz, çocuklarımız, ömrünüz boyunca 23 Nisan coşkusuyla, heyecanıyla, mutluluğuyla yaşayın, Ülkemizin geleceği, aydınlık yüzü sizsiniz, yalnız bu gün değil tüm ömrünüzce gözleriniz bu gündeki gibi ışık saçsın, yüreklerimiz hep birlikte aydınlansın.

23 Nisan ışığı

Gözlerinize yansısın,

Her Türk çocuğu,

Bu muhteşem günde,

Tekrar tekrar çiçek açsın

Yıllar geçip

Saçlarınıza aklar düştüğünde

Tatlı bir tebessümle

23 Nisan coşkusunu

Her çocuk

Yüreğinde hissetsin.

Sizler yarınlarımızsınız

Yarınlarımızda

Yollarımız gözlerinizdeki ışıkla aydınlansın.

 

Bu yazı toplam 2512 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar