19 EYLÜL “GAZİLER GÜNÜ” 100. YILINDA ANILDI...

19 EYLÜL “GAZİLER GÜNÜ” 100. YILINDA ANILDI...

19 Eylül “Gaziler Günü” 100. Yılında etkinliklerle anıldı.

Şuayip YAMAN

 

1921 yılında, TBMM tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK' e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmesinin onuruna kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü 100. Yılı’nda da ilçemizde de yapılan etkinliklerle anıldı.

Çubuk Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Çubuk Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile organize edilen “Gaziler Günü Anma” programı, 19 Eylül Pazar günü İlçemiz Atatürk Parkı’da gerçekleştirildi.

Programa, İlçemiz Kaymakamı Sayın Âdem Keleş, Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, İlçede faaliyet fösteren kamu kurum ve kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınları katıldı.

Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Büşra Yavuz’ un sunuculuğunu yaptığı program İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Büstü’ne sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul ve Yetimleri Derneği adına, Ankara Şube Başkan Yardımcısı İdris Yılmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Program Çubuk Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Hilal Yılmaz’ ın ‘Gaziler’ adlı şiiri okuması ile sona erdi.

İlçe Kaymakamı Adem Keleş, hafta sonu Çubuk Belediyesi’ne ait Tebessüm Nikah & Balo Salonu’nda Gaziler ile Şehit aileleri onuruna bir yemek verdi.

Yemekte konuşan İlçe Kaymakamı Adem Keleş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilmesinin 100. yıl dönümü olması dolayısıyla 19 Eylül’ü Gaziler günü olarak andıklarını vurgulayarak her ilde Gaziler günü olarak anıldığını ifade ederek, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi, hayatta olanları şükranla ve teşekkürle, Hakkın rahmetine kavuşan kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.

Sizler bizim baş tacımızsınız. Onurumuzsunuz. Sizlerin kahramanlığı ile yükselen bir vatanımız var. Gerek şehitlerimiz gerek gazilerimiz bu ülkeye en fazla değer katan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni şaha çıkaran çok değerli unsurlar. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. “ dedi.

İlçe Kaymakamı protokol ile birlikte yemekte bulunan gaziler, aileleri ve şehit yakınlarının masalarını tek tek gezerek onlarla sohbet etti.

img-9127-vertgazi.jpgimg-9146-vertgazi1.jpgimg-9172-vertgazi2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.