67. ULUSLAR ARASI ŞEHİT VE DEVLET BÜYÜKLERİ EMANETLERİ SERGİSİ...

67. ULUSLAR ARASI ŞEHİT VE DEVLET BÜYÜKLERİ EMANETLERİ SERGİSİ...

Çubuk Şehitleri Anısına düzenlenen 67. Uluslar arası Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi, Çubuk Belediyesi Sergi ve Fuaye Alanı’nda gerçekleşti.

Türkiye´nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerimizin üniforma, kıyafet ve malzemelerinin yer aldığı “67. Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi” Çubuk Belediyesi Sergi Fuaye Alanı’nda törenle açıldı.

Bir hafta açık kalacak sergide 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat ettiği gün giydiği gömlekten helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun gömleğine, şehit polis Memuru Fethi Sekin'in üniformasından şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın kravatına kadar 260 kıyafet ve eşya yer alıyor.

Yozgatlı Coğrafya öğretmeni Menderes Kılıçaslan tarafından organize edilen ve aziz şehitlerimizin kutsal emanetlerinin yer aldığı ‘ 67. Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi’ Çubuk’ta sergilendi. Şehit asker, polis, öğretmen ve kamu görevlilerinin kullandığı kıyafet ve eşyaların yer aldığı sergiyi ziyaret edenler duygusal anlar yaşadı

İlçe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “67.Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi” açılışına; İlçe Kaymakamı Adem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcıları: Lokman Kılıç ve Harun Olmuş, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural Çokcan, MHP İlçe Başkanı İhsan Mutlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Recep Taş, Belediye Meclis Üyeleri; Tuğba Aydos, Ecz. Tunahan Zengin, İlçe Malmüdürü İzzet Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdür Alican Kılıç ve okul müdürleri, Çubuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Albayrak, Çubuk Düşünce Derneği Başkanı Şuayip Yaman, ÇUDEF Genel Başkanı Fuat Tuyan ve yönetim kurulu üyeleri, Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı fatih Raşit Neşeli, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları  Derneği Başkanı Zeki Avan, Çubuk Muhtelif Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Celalettin Rumi Türkoğlu, Merkez mahalle muhtarları, Daire Amirleri, Kurum Müdürleri,  Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Sunuculuğunu Erciyes Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencisi Kardelen Tigis’in yaptığı etkinlikler tüm şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

Çubuk İlçe Müftülüğü hocalarından Yusuf Ünsal tarafından Sala ve Kuran’ı Kerim Tilaveti okundu.

 

Menderes Kılıçarslan günün anlam ve öne mini belirten konuşmasında, “ İlk sergimizi eşimle birlikte Kahramankazan’da yaptık. Buradan Çubuk’a geldik. Ta bir okulda görevliyim.  

 

Şimdi 260 şehidimizin emanetlerinden oluşan sergiyi biraz sonra birlikte gezeceğiz.  

 


2/5

Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Bu sergide emanetleri olan kardeşlerimizi de bu bedeli Kaanları ve canları ile ödediler. Mekânları cennet olsun...

 

Sergide emeği geçenlere başta İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanı olmak üzere herkese teşekkür ederim.”

 

Şehit Onur Yaman’ın Babası Muhammed Yaman, “Sözlerime başlamadan önce burada emaneti bulunan devlet büyüklerimiz ve bütün şehitlerimizin mekânları cennet olsun...

 

Ben Beypazarı şehitlerinden Ulaştırma Er Onur Yaman’ın babasıyım.  

 

Oğlum Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda yazıcı olarak askerlik görevini yapmakta idi

 

Oğlum Onur, 10 Haziran 2017 tarihinde 19:00-21:00 nöbetinde üstelikte oruçlu iken 19:43 sularında kafasından aldığı hain bir kurşunla hemen oracıkta şehit düşmüştür.  

 

Oğlum Onur Yaman ile ilgili bazı anıları sizlerle paylaşmak isterim.

 

Oğlum beyefendi, saygılı, dürüst, yardımsever, vicdanlı, merhametli, kimseyi kırmayan yiğit bir delikanlıydı.

 

Üniversite yıllarında kanser teşhisi konulan bir arkadaşının tedavisi için ilik nakline ihtiyacı olduğunu öğrenir. Oğlum Onur hiç tereddüt etmeden arkadaşına iliğini verdi. Arkadaşı sağlığına kavuştu ve bir müddet sonra evlendi. Çocukları dünyaya geldi. Oğluna kendisine hayat veren oğlum Onur’un adını koydu.

 

Oğlum şehit oldu. Ama ismi hala yaşıyor...

 

Evlat acısı telafisi olmayan bir acı. İnsanın gözünden kıskandığı, büyüttüğü, üzerine titrediği kendi evladını elleri ile toprağa vermesi tarif edilemez bir üzüntü kaynağı... Allah kimseye evlat acısı vermesin...

 

Eşini kaybedersin dul derler, Eğer çocuksan ve de anne ve babanı kaybedersin öksüz ve yetim derler.  

 

Bizim gibi biricik oğlunu hiç tereddüt etmeden; Vatanın bölünmemesi için şehit verirsin ezanların dinmemesi, bayrağın inmemesi için şehit veririsin, günün sonunda dersinki; VATAN SAĞOLSUN...

 

İçimizde buruk bir sevinçle, hüzünlü bir yaşam devam eder, gider. Ama o ateş hiçbir zaman bizlerin içinde sönmeyecektir.

 

Burada şehitlerimizin emanetlerini sergilememize katkıda bulunan katkıda bulunan Çubuk belediye başkanımız Av. Baki Demirbaş ve ekibine teşekkür ederim.

 

Özellikle de bu organizasyonu düzenleyen Menderes Kılıçaslan hocama muhterem eşine şehit oğlum Onur Yaman’ın babası olarak Sayılarımı sunarım...”

 


3/5

15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi’nde şehit olan Mustafa Solak’ın oğlu Emrah SolakBu tarihte henüz 18 yaşında idimBabam Mustafa Solak, Etimesgut’taki Külliye de şehit oldu.  

 

Bu memlekette yaşamak istiyorsak bedelini ödemek zorundayız.  

 

Tüm ağaçlarımız yakılsa da, toprak dikecek ağaçlarımız vardır. Topraklarımız susuz kalsa d, hamdı olsun sulayacak kanımız vardır...

 

Afet bölgesinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin.  Rabbim ülkemizi doğal afetlerden korusun.

 

Zaman oldu çile hanemize ateş düştü. Baş göz üstüne dedik hiç uslanmadık. Hiç sitem, şikâyet etmedik. Gün geldi şahadet dediler, mahkûmiyet dediler, mağduriyet dediler, seve seve katlandık. Ne yapalım kaderimiz buymuş deyip acımızı içimize gömdük. İçin için ağlasak da belli etmedik...

 

Şimdi babam için yazdığım “Unutmak Kolay mı?” şiiri okuyacağım.  

 

UNUTMAK KOLAY MI?

 

Unutmak kolay mı? Her yerde gözlerim arıyor seni.

Unutmak kolay mı? Baba gideni günden güne hüzne götürür beni.

Bende seninle gelseydim baba keşke o gün bende şehit olsaydım baba.

 

Yüreğim yanıyor koz gibi olmuş,

Mevsimler soğumuş güz gibi olmuş,

Soğumuş mermerler buz gibi olmuş,

Bende seninle gelseydim baba. keşke o gün bende şehit olsaydım baba.

 

Oturup düşündüm köşeye.

Gönlümü kapattım artık neşeye.

Kafamı takmıyorum bir şeye.

Bende seninle gelseydim baba keşke o gün bende şehit olsaydım baba.

 

Bir kazma bir kürek mezarımı kazmak istemem

Dostlarım sizleri üzmek içimden gelmiyor.  

Başka bir şey yazmak

Bende seninle gelseydim baba keşke o gün bende şehit olsaydım baba.

 

Her köşemde resmin bakarsın bana

Beni de yanına alsana

Ne kadar düşkümdüm bilirsin sana  

Bende seninle gelseydim baba keşke o gün bende şehit olsaydım baba.

 

Elbisen duruyor hala dolapta

Bilirim gözüm hep yolda  

Oğlunu bi görsen perişan halde

 

Neler çektiğimi yaradan görür

Duam odur Ya Rab sabrımı verir


4/5

Emre’m bu dert seni öldürür

Bende seninle gelseydim baba keşke o gün bende şehit olsaydım baba...

 

Şehitlerimizin bastığı toprağı unutmak kolay mı?

 

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, “Yangın bölgesinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Rabbim yaralılarımıza ise Rabbim acil şifalar versin. Bugün bu topraklarda rahat ve huzurlu yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz.

Menderes kardeşimiz güzel bir sergi organize etmiş. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

 

Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, “ Emre Solak kardeşimizin 15 Temmuz akşamı ile ilgili anlattıklarını dinleyip de duygulanmamak elde değil...

 

40 yıldır terör belası ile mücadele ediyoruz. Bu mücadele bitmeyecek, onlarda (teröristler)  başaramayacaklar. Buna fırsat vermeyeceğiz.  

 

Son bir haftadır ülkemizde yanan ormanlar ciğerlerimizi yakıyor. Buradaki şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.

 

Menderes Kılıçaslan hocama ve saygıdeğer eşine de ilçemizde böyle bir organizasyona imza attıkları için teşekkür ediyorum.  

 

Sergimiz Salonumuzda bir hafta ziyaretçilere açıktır. Tüm Çubuk halkını bekliyoruz.”

 

İlçe Kaymakamı Adem Keleş, “ Ege ve Akdeniz Bölgesinde meydana gelen  yangınlarda şehit olanlara Allah2tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.  

 

Şer odaklarını lanetliyorum.  

 

İlçemizdeki ormanları da korumak bir vatan görevidir.  

 

Bu serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum.  

 

Bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.  

 

Şehitlerimizin anılarını canlı tutmak, yeni nesillere anlatmamız lazım.

 

Memleketin bekasına kastedenlere her dönemde rastlamak mümkün.

 

En sonuncusunu 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadık. Bu vatanın bekasını sağlayan bu vatanın evlatları aziz şehitlerimiz bu vatan için kanlarını ve canlarını hiç tereddütsüz verdiler. Onlara şükran borçluyuz...

 

Sergide emeği geçen Menderes Kılıçaslan ve ailesine teşekkür ederim...”

 

Plaket Töreni:  

Serginin açılmasına katkı sağlayanlara şehit yakınlarına İlçe protokolü tarafından günün anısına teşekkür plâketi sunuldu.


5/5

Şehit Onur Yaman’ın Babası Muhammed Yaman, 15 Temmuz 2016 Darbe Kalkışması’nda Şehit olan Mustafa Solak’ın oğlu Emrah Solak ve Sergi Sorumlusu  Menderes Kılıçaslan’a: İlçe Kaymakamı Adem Keleş ve İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş tarafından birer plaket takdim edildi.

 

ÖDÜL TÖRENİ...

 

Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından “15 Temmuz Demokrasi Destanı” konulu Şiir-Kompozisyon ve Resim yarışması sonunda, dereceye giren;

 

Resim Yarışması:

 

Birinci Barbaros İlkokulu’ndan Elif Yağız’a,  

 

Şiir Yarışması:  

 

Birinci Yavuz Selim Ortaokulu’ndan Gizem Özbaş’a,

 

İkinci Yavuz Selim Ortaokulu’ndan lşıl Yıldırım’a,

 

Üçüncü Şehit Selahattin Şişman Ortaokulu’ndan Elvan Tamer’e,

 

Kompozisyon Yarışması:

 

Birinci Meliha-Hasan Ali Bostan Fen Lisesi’den Nursena Ergül’e,

 

İkinci Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nden Merve Özkan’a,

 

Üçüncü Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Esra Görgülü’ye ödülleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

 

Etkinlikler sonra ilçe protokolü ve katılımcılar sergiyi gezdi.  

Sergi sorumlusu Menderes Kılıçarslan, sergilenen eşyalar hakkında ilçe protokolü ve katılımcılara bilgi verdi.  

Bazı vatandaşların şehit kıyafetlerini incelerken duygusal anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü...

sehit-vert.jpgsehit033-vert2.jpg

sehit093-vert4.jpg


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.