"1402 Ankara Savaşı Panoraması"na ziyaretçi ilgisi

"1402 Ankara Savaşı Panoraması"na ziyaretçi ilgisi

- Çubuk ilçesinde ağustos ayında açılan 1402 Ankara Savaşı Panoraması'nı 7 bin 445 kişi ziyaret etti

Ankara'nın Çubuk ilçesinde ağustos ayında açılan "1402 Ankara Savaşı Panoraması" yaklaşık 4 ayda 7 bin 445 ziyaretçiyi ağırladı.

Bekir Ağalar Konağı'nda 4 bine yakın objenin sergilendiği "1402 Ankara Savaşı Panoraması", yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Çubuk Şehir Müzesi Sorumlu Dış İlişkiler Müdürü Aysel Neşeli, müzeyi ayda ortalama bin 600 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Özellikle 1402 Ankara Savaşı Panoraması ziyarete açıldıktan sonra ilginin arttığını anlatan Neşeli, "İlçemize gelen ziyaretçiler müzemizi ziyaret etmeden buradan ayrılmıyorlar. Çubuk Şehir Müzesi'ni bu yıl 19 bin 33 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Ağustos ayında açılan 1402 Ankara Savaşı Panoraması'nı ise 7 bin 445 kişi ziyaret etti. Panoramayı ziyaret edenlerin büyük çoğunluğu ilk ve orta öğretim öğrencileri. Gerçekten bu, çok önemli bir sayıdır. Bu kadar kişi ilçemiz ve ilçemizde meydana gelen 1402 Ankara Savaşı hakkında bilgi sahibi oldu ve tarihi eserlerimizi gördü" diye konuştu. 

1402 Ankara Savaşı Panoraması'nı beraberindekilerle ziyaret eden Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt de panoramanın ilçeye kazandırılmış çok önemli bir eser olduğunu söyledi. Tekaüt, "Panoramayı yapan 'Köylü ressam' lakaplı Halil Basri Uluğ beye ve ailesine de teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmanın çok daha büyük ölçülerini savaşın olduğu alanda hayata geçiririz" dedi.

Halil Basri Uluğ da çalışmayı nasıl hayata geçirdiğine ilişkin ziyaretçilere bilgiler verdi. 

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/1402-ankara-savasi-panoramasina-ziyaretci-ilgisi-1490094/

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.