1402 Ankara Savaşı beyaz perdeye taşınıyor

1402 Ankara Savaşı beyaz perdeye taşınıyor

Önümüzdeki yıl çekimlerine başlanması planlanan 1402 Ankara Savaşı filminin Yönetmeni Yunus Güntürk film hakkında özel açıklamalarda bulundu. Kaynak: 1402 Ankara Savaşı beyaz perdeye taşınıyor

İKİ GÜÇLÜ HÜKÜMDARIN SAVAŞI
Filmin hazırlıklarına Ankara Çubuk’ta başladıklarını belirten Güntürk, önümüzdeki sene ise çekimlere başlanacağını açıkladı. Tarihin bilinen ve bilinmeyen yönlerini ‘1402 Ankara Savaşı’ adlı filmde tüm çıplaklığıyla sanatseverlerin beğenisine sunacaklarını ifade eden Yönetmen Güntürk, “Tarih kokan mekanlarda tarihimizi yeniden beyaz perde ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Yumelant Film tarafından kayıtlara başlanacak olan filmin senaryo yazımı tüm hızıyla sürüyor” dedi. Film hakkında açıklama yapan Güntürk, Bayezid ile Timur’un iki güçlü Türk hükümdar olduğunu ve Batılıların bu durumdan rahatsız olduklarını ifade ederek, “Bu iki ülkeyi savaşa nasıl sokarız senaryolarını yapan batılılar Emur Timur’un tecrübeli oluşunu ve Yıldırım Beyazıt’ın Genç Hükümdar olmasını neden göstererek iki Türk hükümdarını savaşın eşiğine getirmeyi başarmışlardır” dedi.

BU FİLM KARDEŞLİĞİ İLERİ TAŞIYACAK
Çubuk Savaşı’nı sinemaya uyarlamasının en büyük sebebinin Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri ile olan dargınlık ve kırgınlıkları barış ve kardeşlik adına ileri taşımak olduğunun altını çizen Yönetmen Yunus Güntürk, “Ayrıca gerek hükümetler arasında gerekse halk arasında güçlü bir diyalog ve güçlü bir Türk kardeşliğinin fitilini ateşleyecektir” dedi. Çubuk Savaşı’nı savaş değil Barış projesi olarak ele aldığını vurgulayan Güntürk, 1402 Ankara Savaşı filmiyle bir kez daha Türk devletlerinin hem gücünü hem de birlik ve beraberliğinin ne kadar önemli olduğunun mesajını vermeye çalışacaklarını ifade etti. Açıklamalarının devamında Ankara Savaşı’nın nasıl gerçekleştiği hakkında bilgiler veren Güntürk,”Yumelant Film olarak projeyi en güzel biçimde değerlendirmek istiyoruz. Bunun için yardımcı yönetmen Fatih Ahcı ile birlikte çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.