ZİL ÇALDI DERS BAŞLADI...

ZİL ÇALDI DERS BAŞLADI...

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı İlk ders zilinin çalmasıyla, öğrenci ve öğretmenlerimiz ders başı yaptı.

Şuayip YAMAN

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında,

Yavuz Selim İlkokulunda Okulunda 12 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da tören düzenlendi.

 

Sunuculuğunu Yavuz Selim İlkokulu öğretmeni Ömer Ocak’ın yaptığı Atatürk parkı’ndaki törene; Belediye Başkanı Av Baki Demirbaş ve Başkan Yardımcısı Lokman Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, ilçe protokol üyeleri ile okul ve kurumlarımızdan yönetici öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasını takiben İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulundu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç günü önem ve anlamını belirten konuşmasında, Coşku ile başladığımız 2022-2023 Eğitim VE Öğretim yılının ülkemiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bütün paydaşlarımız için hayırlı olmasını dilerim.

İstikbale, umuda yelken açan eğitim camiamız ile mutlu ve güçlü yarınların Türkiye’sini inşa ediyoruz, bilgiye sağlam ve hızlı adımlarla ulaşmanın kanallarını keşfederek; eğitimi, teknolojik enstrümanlarla besleyip hep birlikte büyüteceğiz.

Okullarımızın fiziki durumlarını iyileştirdik, kütüphanelerimizi zenginleştirdik,

Bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda kültürü, sanat ve sporu vurgulayan ve öncelikli bir anlayış ile öğrenci ve velilerimizin aynı dili konuştuğu aile ve okulun kaynaştığı bir eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim camiası olarak bizler hazırız,

Varlıkları ile eğitim öğretim kurumlarının anlam bulduğu sevgili öğrencilerimize; sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği barışı ve değerlerimizi ilmik ilmik dokuyan kıymetli öğretmenlerimize; öğrencilerimizin dayanağı, değerli velilerimize, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerimizin seslendirdiği şiirler ve halk oyunları gösterileri davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

 

Programın devamında; Valimiz Enver Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu ve beraberindekiler sınıf ziyaretleri yaparak, öğrencilerimize dağıtılan ders kitaplarını inceledi ve onlarla bir süre sohbet etti.

 

İlk defa okulla tanışan öğrencilerimiz başta olmak üzere çocuklarımızın heyecanı görülmeye değerdi.

 

2022-2023 eğitim öğretim yılında, ilimiz genelindeki 366 okulumuzda, 5.982 öğretmenimizle okulöncesinde 5.818,  ilkokullarda 18.522, ortaokullarda 18.943, ortaöğretim kurumlarında 22.205 olmak üzere örgün eğitimde toplam 65.488 öğrencimize en iyi şekilde eğitim-öğretim hizmeti sunacağız.

Ayrıca; açık öğretim ortaokulunda 210, açık öğretim lisesinde 4.306 öğrenci olmak üzere toplam 4.516 açık öğretim öğrencisi ile birlikte ilimiz genelinde toplam öğrenci sayısının 70.004 olarak gerçekleşmesi öngörülmektedir.

12 Eylül Pazartesi günü başlayan 2022-2023 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi, 14-18 Kasım 2022 tarihleri arasındaki ara tatili takiben, 20 Ocak 2023 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem yarıyıl tatili ise 23 Ocak - 3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak. 

6 Şubat 2023 Pazartesi başlayacak İkinci dönem, 17-20 Nisan 2023'de yapılacak ara tatilin ardından 16 Haziran 2023 Cuma günü tamamlanacak.

img-20220912-wa0082-vert1.jpgimg-8901-vert2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.