ZİL ÇALDI DERS BAŞLADI...

ZİL ÇALDI DERS BAŞLADI...

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı başladı

Şuayip YAMAN

İlk ders ziliyle birlikte öğrenciler öğretmen ve arkadaşlarıyla buluştular.

 

İlçemiz Atatürk Ortaokulu’nun organize ettiği, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı “Açılış ve  Kutlama” programı, 9 Eylül Pazartesi günü Atatürk Ortaokulu bahçesinde, Okul öğretmenlerinden Zehra SANCAR’ ın sunumu ile gerçekleşti.

 

Çubuk Atatürk Ortaokulu bahçesinde misafirlere öğrenciler tarafından çiçek takdimi ile başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

 

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

 

Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitler ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız söylendi.

 

“Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan, bilim, kültür ordusudur.”

 

“Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça,  muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.”

 

“Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahrum bir ulus henüz bir ulus adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” Mustafa Kemal ATATÜRK

 

Kutlama programına; Akyurt Kaymakamı ve Çubuk Kaymakam Vekili olan Osman ALTIN, Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAM,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN, İlçe Müftüsü Tahsin YAZGAN, İlçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Okul Müdürleri, öğrencilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

PROTOKOL KONUŞMALARI

           

Okul Müdürü Nusret PARLAK, Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Emniyet Müdürüm, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Daire Amirlerim,  Okul Müdürlerim, Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrencilerim ve Değerli Veliler 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı açılış programımıza hoş geldiniz.

 

Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde Türkiye’nin aydınlık geleceği olan öğrencilerimizle ve aydınlık geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sizleri çok özlemiştik. Tekrar hoş geldiniz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; İlköğretim meselesi demek; vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi; bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir.” Demiştir.

Bu anlamlı sözlerin idrakiyle adını Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’ten alan okulumuzda “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür ” nesiller yetiştirmeyi temel ilke olarak kabul ediyor, öğrencilerimize kaliteli ve nitelikli bir eğitim vermek için çalışıyoruz.

Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerim; Sizleri okulumuzda kişiliği gelişmiş, hedefleri olan, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygı gösteren, sorumluluk sahibi, kendisine, ailesine, çevresine ve ülkesine yararlı birer insan olarak yetiştireceğiz. Bu vasıfları kazanabilmeniz için sizlerin de çalışması gerekmektedir.

Değerli Veliler; en değerli varlığınızı çocuklarınızı bizlere emanet ediyorsunuz, bizler de bu ağır sorumluluğu omuzlarımızda hatta yüreğimizde hissediyoruz. Gönlünüz rahat olsun. Sizlerle ve öğretmenlerimizle birlikte yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğimizden emin olunuz.

Eğitim öğretimin başkahramanı kıymetli meslektaşlarım; omuzlarınızdaki ve yüreğinizdeki sorumluluk çok ağır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti sizlerin becerisi ve fedakârlığıyla orantılı olacaktır.

En kıymetli eserleri ortaya çıkarmak için her türlü fedakarlığa hazır olduğunuzdan eminim. Geleceğimiz sizin elinizde !

2019-2020 Eğitim Öğretim yılının sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı geçmesini diler, saygılar sunarım.

İlçede 21 bin öğrencinin ve bin 200 öğretmen ile eğitim-öğretime başladığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN, Eğitimde başarının sadece öğrenci odaklı olmaz. Öğrenci, öğretmen ve velilerin birlikte hareket ettiği çalışmalar başarıyı getirir.

 

Bu konuda sorumluluklarımızı yerine getirerek iyi bir işbirliği ile daha başarılı olabiliriz.

 

Bu amaçla okullarımızı öğrencilerimizin kendilerini daha değerli hissedeceği yerler haline getirmeliyiz bu konuda değişim ve gelişimin anahtarı olan siz öğretmenlere ve öğrencilerimize başarılar diliyorum dedi.

 

İlçemizde eğitim-öğretimde büyük gelişmeler olduğunu dile getiren İlçe Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, eğitimdeki gelişmenin daha da hızlanması için öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

 

Başkan Av. Baki DEMİRBAŞ eğitimin önündeki en büyük engelin bilinçsiz kullanılan teknoloji olduğunu belirtirken, öğrencileri derslere konsantre olma konusunda uyardı ve yeni eğitim öğretim yılında bütün öğrencilere başarılar diledi.
 

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileyen

Akyurt Kaymakamı ve Çubuk Kaymakam Vekili Osman Altın, “Gelişmiş toplumların başarısının ardında mutlaka iyi eğitim almış bireyler vardır.

 

Burada siz öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşüyor.

 

İlçe okullarımızda fiziksel olarak hemen hemen hiçbir eksikliğimiz yok.

 

Bütün öğretmen görevlendirmelerimizi de yapmış bulunmaktayız. Belediyemize de bu anlamda fiziksel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum.
 

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olsun dedi.
 

ÖĞRENCİ ŞİİRLERİ

 

Okul öğrencilerinden Tuğba Yaşar, ‘”Eğitim Derim” adlı şiiri okudu.

 

Okul öğrencilerinden Elanur Aksoy’u “Okulum” adlı şiiri okudu.

 

ÖĞRENCİ GÖSTERİLERİ

 

Okulun Türkçe Öğretmeni Oğuz Çimen’in eşliğinde Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Şehriban Ün ve Esma Coşkun yönetiminde öğrencilerin hazırladıkları ‘Bir Resim Yap Çocuğum’ adlı çalışmalarını sundular

 

Atatürk İlkokulu 3-A ve 3-B sınıfları öğrencileri, öğretmenleri Seyfettin Yılmaz ve Yıldız Yılmaz yönetiminde hazırladıkları “Sen Türk Çocuğusun” adlı gösteriyi sundular.

 

OKULA YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE ÇİÇEK TAKDİMİ

 

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı kapsamında 8. Sınıf öğrencileri 5. Sınıf öğrencilerine “Okula Hoş Geldiniz” çiçeğini sundular.

 

İLK DERS ZİLİ VE SINIF ZİYARETLERİ

 

İlçe Kaymakam Vekili Osman ALTIN ilk ders zilini çaldı.

 

Kaymakam Vekili ALTUN ve beraberindeki heyet sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarı diledi.

 

Tören; misafirler için hazırlanan ikramlar ile sona erdi.

100_4603-vert1.jpg100_4642-vert2.jpg100_4672-vert3.jpg100_4693-vert4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.