Dyt. Kübra NOKTA

Dyt. Kübra NOKTA

ZAYIFLAMADA DOĞRU BİLİNEN 5 YANLIŞ DAVRANIŞ

FAZLA KİLOLARINDAN KURTULMAK İSTEYENLER, SAĞLIKLI VE FİT BİR BEDENE KAVUŞMAYI BEKLEYENLER…

Amacınıza ulaşmak için diyet yaparken birçok yöntem deniyorsunuz. Doğruluğuna inandığınız davranışları hayatınızda sürekli hale getirmek istiyorsunuz. Farkında olunmayan konu şu ki doğru bilinen yanlışlarla karşı karşıyasınız.

Diyet yapmak, kişilerin kafasında bazı kalıplara oturmuş vaziyette. Sıkça karşımıza çıkan, halk arasında yaygın hale gelmiş  5 önemli davranışın üzerinde durmak bu noktada çok mühim.

1)Diyet yapmak sadece sebze yemeği ve salata yemek değildir!

Çeşitli beslenmek diyet yaparken de gerekli. Kişi her besin grubundan; et, meyve, sebze, süt ürünleri, tahıllar, kurubaklagiller ve dahasından kendisi için yeteri kadarını mutlaka tüketmelidir.

2) Hayatından ekmeği tamamen çıkaranlardan mısınız?

Özellikle tam buğday unlu ekmekten uzak kalmak kişinin zararınadır. Ekmekten alacağımız enerjiye, vitamin ve minerallere ihtiyacımız her zaman oldu ve olmaya devam edecek.

3) Dikkatli olunması gereken diğer bir husus, spor ve egzersizi  beslenmenizle doğru şekilde birleştirmeniz…

 Fiziksel aktivite yaptıktan sonra ortalama 45 dakika geçene kadar herhangi bir şey tüketmek doğru değildir. Çünkü aktivite sonrası ilk anlarda, su hariç tükettiğiniz besin vücutta depolanmaya başlar.

4) Kahvaltısız güne başlamayın!

Ne kadar yoğun bir temponuz olursa olsun, kahvaltı yapmak için her gün zaman ayırmalısınız. Kahvaltı ile güne başlayan bireylerin, diğer kişilere göre daha fazla kalori harcadığını biliyor muydunuz?

2013 yılında 7-14 yaş grubunda yapılan bir araştırmaya göre obez çocukların çoğunun kahvaltı yapmadıkları tespit edilmiştir. Düzenli kahvaltı yapan çocuklar fark etmeden obez olma riskini azaltmaktadır.

5) Az yemek yiyerek zayıflayacağını düşünenler!

Ne yazık ki vücut bu şekilde istenileni yerine getiremiyor. Bedeninizin sağlıklı olması ve normal hızda çalışması için ihtiyacınız olan miktarı almalısınız. Eğer ihtiyacınızdan daha azıyla beslenirseniz metabolizma hızınız yavaşlar ve kilo kaybınız zorlaşır. Kilo almak bile bu durumda söz konusu olabilir.

İşe yarayacağından emin olduğumuz ama bizi yanlışa iten bilgiler mevcut. Doğru bilgiye ulaşmak için işin uzmanlarını dinleyin.  Kaybedince anladığımız sağlığımız için geç kalmayın.

Bu yazı toplam 2555 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum