YUVAMIZ NASIL ÇALIŞIR -22

Flört yangını kitabım

Çevrenize birçok insan göreceksiniz ki bunlar sadece dertleri dile getirirler. Olumsuzlukları ve kötülükleri söyler dururlar. Siz biteviye bu olumsuzlukları dinlemekten bıkar usanırsınız. Hâlbuki her derdin mutlaka bir çaresi vardır. Çünkü kırk dert bir çare etmez. Bir atasözümüz; “Karanlığa küfredeceğine, bir mum yak” demişlerdir.

Peygamberimiz ise; “Her derdin çaresi vardır. Siz çareyi helalinde arayın” buyurmaktadır.

Batıdan ithal edilen ve asla bizim yapımıza uymayan, moda, erkek kadın arkadaşlığı, flört, evlenme adet ve usulleri için de durum değişmez.

Yukarıdan beri izah ettiğimiz gibi Batı’da ve hele bu asırda aile mef’umu kalmamıştır. Batılılar için tek şey cinsel ihtiyaçlarını giderebilmektir. Nikâhmış, zinaymış bunlar hiç ama hiç aranmamaktadır.

Biz kendi bünyemizde yaptığımız bir araştırmada evlenme adet ve şekillerinin önce iki ana gurupta toplandığını görmekteyiz. Bunlar, adına sevgi ve aşk denilen hislerle karar verilen ve uzun ömürlü de olmayan “flört metodu”yla evlenmeler. Diğeri ise adına akıl ve mantık evliliği de denilen “Görücü usulü” evlenmelerdir.

Bir de bu sonuncusuna ilave ettiğimiz ve Damat ve Gelin adaylarının henüz birbirine karar vermeden önce birbirinin özeliklerini öğrendikleri “çağımızın evlenme sistemi”dir.

Hemen ifade etmeliyim ki bu üçüncü sistemi, hedeflerini “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” olarak belirlemiş ve Genel Başkanlığını bendenizin yaptığı olan HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneğimiz yürütmektedir.

Derneğimizin Genel merkezi Ankara olmakla birlikte bu çalışmalarını bütün dünya sathın sürdürmektedir. Mesela Almanya’dan başvuran bir Gelin adayımız Bursa’da ki Damat adayımızı uygun bulduğu için Bursa’ya gelin gelmiştir.

Adresimiz, Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 88/1 Tel: 0.312.229 47 75 – Faks/Tel: 0.312.230 51 25 e-mail adresi: yuvamizda@gmail.com dur.

NASIL ÇALIŞIRIZ 

Ülkemizde evlenmeler üç çeşittir.

Bunlar; A) Görücü usulü B) Flört metodu ile C) Çağımızın evlenme sistemi iledir.

GÖRÜCÜ USULÜ

Damat adayının annesi, teyzesi, halası gibi yakınları oğullarının özelliklerine uygun kız (gelin adayı) ararlar. Uygun bir kız bulunca da kız ve oğlanın tanışmasını sağlarlar. Bu metot da gençler ilk etapta birbirleri ile karşılaştırılmadığından evlenme kararı hislerle değil, akılla verilir. Pek tabiidir ki “Nikâh da keramet vardır.” Yuvalar, bir ömür devam eder.

FLÖRT METODO

Gençler arasında çok yaygın olan bu metot da, boşanmalar da bir o kadar yaygındır.

Flört eden kız ve oğlan, beğenilmek istediğinden birbirlerine iyi taraflarını gösterirler. Adına sevgi veya aşk denilen hislerle de evlenmeye karar verirler.

ÇAĞIMIZIN EVLENDİRME SİSTEMİ

Metodumuz, hislerle değil akılla karar verme şeklindedir. Ancak damat ve gelin adayının bilgileri baştan kendilerine verilir. Kararı adaylarımız verir.

Tencere yuvarlanıp kapağını bulmazsa, kaynamaz” atasözü gereğince “dindara, dindar eş, liberale liberal eş, sosyal demokrata sosyal demokrat eş” bulunmaya çalışılır.

MÜRACAAT ŞEKLİ

  • Çalışmalarımız, dünya genelinde yapılmaktadır.

Adaylarımız;

  •  yuvamizda@gmail.com e-mail adresimizden 3 form alırlar.
  • Formumlar, okunaklı şekilde doldurulur.
  • Üç vesikalık fotoğraf ve bir boy fotoğrafı eklenir.
  • Evraklar kargo ile adresimize gönderilir.
  • Beylere 3 ay, hanımlara 6 ay hizmet verilir.
  • Bu sure içinde gelen uygun adayların formları, internetten gönderilir.
  • Her iki taraf da birbirini inceler. Eğer taraflar birbirini uygun bulmuşlarsa, damat adayına kızın telefonu verilerek, görüşmeleri sağlanır.
  • Kızın bildireceği uygun bir yerde, adaylar birleri ile görüşüp tanışırlar.
  • Biz, sizin evlenerek yuva kurmanıza çalışıyoruz, yaratıcı değiliz.
  • Çalışmalarımız, büromuza başvuranlarla sınırlıdır. Başkasına bilgi verilmez.
  • Bu çalışmalarda masraflarımıza katkı için, küçük bir kayıt ücreti ödenir.

Bu yazı toplam 1311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar