Yine Belediye Başkanı

Haydi kalkıyor.. bir iki…

Belediye seçimleri yaklaşıyor. Var mı giden…Önümüzdeki günlerde yerel yönetimlerde hizmet aşkıyla yola çıkacak olan aday adayları görücüye çıkmaya başlayacaklar. Anaların ne efeler doğurduğunu da göreceğiz. Veya aklını peynir ekmekle yemiş aklı evvelleri de.. bekleyelim görelim.. görelim Mevlâm neyler neylerse güzel eyler öyle değil mi güzel Çubuk"un güzel insanları.

 

Efendim karnından konuşanlar hariç Çubuk için bugün belediye başkanlığına aday aday olduklarını yarım ağızda olsa duyurmuş olan arkadaşlarımız var. Bunları sizlerde en az benim kadar tanıyorsunuzdur. Yolda belde.. çarşıda pazarda konuşulur oldular. Kahvelerde, cami önlerinde hep bunların isimleri sanki resmi geçit yapıyor..

 

Bu aday adaylarından kimisi evvelce belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde burnundan kıl aldırmaz bir yapı ile yönetim anlayışı sergilerken; belediye binasına kendisine hayırlı olsun demeye  gelenleri “Sen bana oy vermedin amma…” diyerek aba altından çomak gösterirken öte taraftan “ Senin amcan yaramaz, ama sana bedava otobüs kartı vereceğim” e kadar işi götürmesi hafızalardan silinmedi.

 

Kimisi de devlet deneyimi olmadan haline bakmaksızın aday adayıyım diyor. Kimisi sırf nefsi için adayım diyor. Kimisi daha yapacak çok şeyim var ama partimden haksız yere ihraç ettiler ben liderime ve partime bağlılığımı devam ettiriyorum diyor. Felan feşmekan… devran devam edip gidiyor.

Geçenlerde “Belediye Başkanı Nasıl Olmalıdır?”a cevap ararken bizim yazının altına isimlerini dahi yazmakta cesaretsiz olan bazılarına buradan seslenmek istiyorum. Delikanlı olunuz. İsminizi yazın diyeceğiniz varsa söyleyin. Sutre gerisinden korkak adamların yaptığı gibi kişiliksiz yazılarla karalama yapmayın. Çubuk haber"in her şeyden haberi var. Herkes her şeyi biliyor. Onun için isminizle erkekçesine yazın şayet dedikleriniz doğruysa amenna biz size uyarız. Belediye başkanı aday adayı iseniz gerçekten destek veririz. Önemli olan Çubuk ve Çubuklunun kazanmasıdır. Şunu da buradan söylemekte bir beis görmüyorum. Bu dönemde belediye başkanınız Çubuklu olmayabilir.Çubuk merkezde oturan nüfusa bir göz atmanız halinde bana hak vereceksiniz. İşte memurlar, işçiler, öğretmenler, sanayicilerimiz, polislerimiz, doktor ve hemşirelerimiz.. daha sayayım mı… çubuklular mı hepsi.. yok.. öyleyse.. demek ki bu dönem Çubuk"ta belediye başkanının Çubuklu olma şartı ortadan kalmış olmuyor mu? Benden söylemesi tartışmanızı seviyeli götürmeniz şartıyla isimlerinizi yazarak yorum yapabilirisiniz.. selamların en güzeli ile…

Bu yazı toplam 1189 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar