YENİ BİR SAYFA

Dün söz sırası sizde,  sandığa git ve bir katre de olsa gücün, oyunu kullan demiştik. Öyle de oldu ve Çubuk’ta sandık  oy pusulası ile doldu taştı.Oyverme oranı %93’leri geçti

Sonuç: Halk sözünü söyledi. Çubuklu “Uzun Adam”a sahip çıktı, Orta Asya steplerinden gelen atların yürekleri tıkırdatan “Dombıra” sesi eşliğinde.

Bütün dünya yeniden gördü ki Türkiye'de gerçek bir siyaset ustası, karizmatik bir "lider" var, içinde buram buram entrika kokan mübtezel ortamdan zafer çıkarma becerisi gösterebilen.

Son yaşananlar ve AK Parti’nin seçtiği kampanya stratejisi  yerel seçimlerde Türkiye genelinde en az %5’lik bir pozitif etki yapmışa benziyor. Bunun Ankara ve Çubuk’ta da olacağı, tarafımızdan da öngörülmüştü.

Çubuk sürpriz yapmadı, geleneği bozmadı. Oyunu iktidar partisinden yana kullandı.  Melih Gökçek’i %71, Tuncay Acehan’ı %57’lik oy oranı ile açık ve ekseri bir çoğunlukla destekledi. Son dönemde yaşanan  erozyon ile değerlendirildiğinde   AK Parti adayını değişirerek  işi garantiye aldığı gibi üzerinede ilave 5-10 puan koymuşa benziyor. Bununla birlikte  AK Parti,Tuncay Acehan ile  AK Parti kendi potansiyeline sahip olduğuna inananlardanım. Buradan baktığınızda AK Parti kurmaylarının zafer sevincinin yanında, vak'adan çıkartacağı dersler var. Bu ihtimal artık  Mart 2019'da icraatle mümkün, Pursaklar'da olduğu gibi.

Bu seçimin Çubuk'ta kesin kaybedeni,  oyunu %33 azaltan MHP. Görünen köy kılavuz istemez hesabı Çubuk'ta MHP buraya göz göre göre geldi. Bu sonucu sadece AK Parti'nin başarısı ile yorumlamak gelecekte atılacak adımlar için yanlış bir çıkış olur.

Seçimin diğer kazananı, Türkiye genelinde oyu %1,1 iken Çubuk'ta %17,4 oy alarak Muhsin Başkan'ın elim vefatı sonrası gösterilen başarıyı tekrarlayan BBP'dir. Bu başarının Sivas'ta dahi gösteremediğini düşündüğümüzde bu sonucun bir başarı olduğu daha sarih anlaşılacaktır.

Gelelim Büyükşehir seçimine. Bahsettiğimiz kutuplaşan kampanya sonuçlarını Ankara'da gösterdi. Nefes nefese yarışa Çubuk'lu ağırlıklı  Melih Gökçek diyerek katıldı, ama muhalefet bilinçli olarak CHP adayında birleşti. CHP'li Çubuk Başkan  adayı %4.8 oy alırken, Büyükşehir adayı Mansur Yavaş %17 oy alabilmiştir.

Bu arada tüm tahminlerimizin çıktığını refikimiz Safa Asya'dan Büyük Cami cemaatine pide-ayran, yazarlara da kallavi bir yemek hak ettiğimizi hatırlatalım. Meclis üyeliklerindeki yanılma ise D'hont sistemi ile hesap yaparken her partiden tüm geçerli oyların %10'ununu minha etmememizden kaynaklandığını belirtelim.Sonuçta Belediye meclis dağılımı  19+3 AKP; 2 MHP; 1 BBP olarak gerçekleşmiştir.

Seçim artık geride kaldı. Çubuk'ta Türkiye ile birlikte yeni bir sayfa açıldı. Bütün gözler yeni başkan Dr Tuncay Acehan'da. O artık tüm Çubuk'un başkanı. Kendisini tekrar tebrik ediyor ve sizin adınıza, kamu adına icraatlerini takip edeceğimizin bilgisini şimdiden veriyoruz.

 

Bu yazı toplam 4645 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.