YENİ BİR HAYAT

YENİ BİR HAYAT

Bu gece belki yine uykusuz kalacağım. Sabah saatin zili çaldığında beş dakika daha uyuyabilsem diyeceğim. Ama olsun. Kağıdım kalemim elimdeyken ve ben yine yazmaya bu kadar istekliyken olsun varsın uykusuz kalayım. Biliyorum ki pişman olmayacağım. Hatta yazımı tamamlayıp son bir kez okurken derin bir oh çekeceğim. Bir kez daha üretmenin keyfiyle ve huzurla koyacağım başımı yastığıma.

Hoş bir dost sohbetinde konumuz yine kitaplardı.  Yine anlatacak çok şeyimiz vardı hepimizin birbirine.  Evet belki çok kişinin bir kitabı bitirdikten sonra aldığı hazdı bizimki. Sohbetimizin rengi belli olmuştu. Kitaplar.

Hepimiz  hikayelerin içine dalmıştık sanki. Hikayelerdeki kahramanlardık hepimiz ayrı ayrı. Ne keyifli ne doyumsuz bir yolculuktur okumak. Bulunduğun hayattan kopuyor başka bir hayatın içine ışınlanıyorsun sanki. Yeni yerler tanıyor, yeni yeni insanlar oluveriyorsun birdenbire. Kitabın sayfalarında ve o kitap kokusunda ayrı bir çekicilik var içine alıveriyor insanı ve sen kendin olmaktan çıkıyor kitapta hangi zaman yaşanıyorsa o zamanda bazen bir köylü, bazen bir iş kadını/adamı bazen bir anne bazen de bir aşık oluyorsun sen senlikten çıkıyorsun birdenbire.

Hepimiz hayatın monotonluğundan bahsetmez miyiz ara sıra, söylenip durmaz mıyız? İşte tam bu sırada kitaplar öyle bir yetişiyor ki imdada. Ne borsa, ne kriz, ne geçim derdi, ne unutmak istediklerin hepsi birer birer siliniyor zihninden. Sen tam da olmak istediğin yerde istediğin kişi oluyorsun. Kaptırıp gidiyorsun kendini kitap kokusuna. Belki çalan telefona kızıyorsun, belki çalan kapıyı bile geç fark ediyorsun o büyülü dünyada. Başka ne alıp götürebilir ki bizi bu kadar uzaklara. Kitaplar en iyi dostumuzdur denir durur ya gerçekten öyle. Bizden hiçbir karşılık beklemeden bilgi denizinde, umutların arasında, mutluluklar dünyasında bazen de yaşadığımız hayata şükretmemizi  hatırlatarak, umutsuzluklarda , sıkıntılarda rehber oluyor yolumuza. İçleri bilgi dolu meyvelerden koparıp veriyor her birimize. Biz bazen o değerli dostları tozlu raflarda unutsak da o hep sadık kalıyor bize, elimizi uzatıp ona dokunmak sayfalarını karıştırmak, okumak istediğimizde tüm haklarını teslim ediyor bize.

Menfaatlerin kol gezdiği, kimsenin kimse için kılını kıpırdatmadığı günümüzde, komşulukların, sevmenin, umudun unutulduğu, yarınlarımızı bile tehlikede, karanlık hissettiğimiz şu günlerde en sadık dostlarımız nasılda kol kanat geriyor bize.

Hemen şimdi yeni yeni yerler tanımak, yeni insanların hayatına ortak olmak, aşk acılarını hissetmek, sevmek, yeni biri gibi uyanmak istiyorum bu sabaha. Yani yeni bir kitaba merhaba demekle başlayacak tüm bunlar. Merhaba yeni hayat.

srpkrdmn@hotmail.com

Bu yazı toplam 1129 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar