Yaz Kur'an Kursları Başladı

Yaz Kur'an Kursları Başladı

Çubuk'ta Müftülük tarafından tüm camii ve kuran kurslarında açılan 'Yaz Kuran Kursları' düzenlenen törenle başladı.

Gökçe Kuran Kursunda, Çubuk Müftülüğü Yaz Kuran Kursları'nın başlaması münasebetiyle tören düzenlendi. Törene Müftü Ali Canbolat, din görevlileri, kurs eğitmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören programı saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kuran tilaveti ile başladı.

 Daha sonra bir konuşma yapan Çubuk Müftüsü Ali Canbolat, Kuran öğrenmenin önemini anlatarak, çocuklara en iyi şekilde eğitim vereceklerini söyledi. Çubuk merkez ve köylerinde tüm kuran kursu ve camiiler de kurs açıldığını belirten Müftü Canbolat, yaz ayları süresince kursların devam edeceğini ifade etti.


-BİLGİSAYAR DESTEĞİ İLE KURAN EĞİTİMİ



İki binin üzerinde öğrencinin katılması beklenen kurslara, ilköğretim 5.sınıfı tamamlayan öğrencilerin katılacağını söyleyen Canbolat, kurslarda ayrıca bilgisayar desteği ile kuran eğitimi verildiğini belirtti. Gökçe Kuran Kursunu ailelere tanıtan Canbolat, ""Biz burada sadece Kuran eğitimi vermiyoruz. Gençlerimiz birçok sosyal etkinliklerini de bu kurslarımız da çok rahatlıkla yapmaktadır. Kursumuzda basketbol, futbol, masa tenisi ve en önemlisi de Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde kursta eğitim gören öğrencilere bilgisayar kursu verilmektedir"" dedi


Kursun yatak hane ve yemek hanesini de gezdiren Canbolat, öğrencilerin boş zamanlarında gezi ve pikniklerde düzenleneceğini sözlerine ekledi.

""KURAN KURSLARININ KAPASİTESİ YETERSİZ KALIYOR""

Kursların kapasitelerinin sınırlı olmasından dolayı, yaz kuran kurslarında öğrenci kayıtlarına yetişmekte zorlandıklarını belirten Canbolat, ""Hem kuran kurslarımız hem camilerimiz dolup taşıyor. Öğrenciler ve velilerimiz bu kurslara çok ilgili. Sizler şanslı öğrenci ve velilersiniz. Birçok kişi kayıt için sıra bekliyor. Ben bile kursa çocuğumu yazdıramadım sıra bekliyorum"" şeklinde konuştu .

""ÖĞRENCİLERE İKRAM EDİN""

Kurs görevlilerine her fırsatta öğrencilere bir şeyler ikram etmelerini de tembihleyen Canbolat, hediyeleşmenin sünnet olduğunu ve bu tip davranışların öğrencileri teşvik edeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.