YAVUZ SELİM İLKOKULU’NDAN “İLKÖĞRETİM HAFTASI” ETKİNLİKLERİ...

YAVUZ SELİM İLKOKULU’NDAN “İLKÖĞRETİM HAFTASI” ETKİNLİKLERİ...

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı “İlköğretim Haftası” (12-16 Eylül) Kutlamaları, 15 Eylül Perşembe günü Yavuz Selim İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Şuayip YAMAN

Kutlama programına; İlçe Kaymakamı Âdem Keleş, Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve şube müdürleri, İlçe de faaliyet gösteren komu kurum ve kuruluşlarının temsilciler, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Yavuz Selim İlkokulu öğretmeni Ömer Ocak’ın yaptığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Okul Müdürü Muharrem Tuncel’ in günün anlam önemini belirten konuşması ile devam etti.

Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Muharrem Tuncel yaptığı konuşmada Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi;

-İlköğretim meselesi demek; Vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi,  bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir derken, bir yıl sonrasın düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, ama yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.

Düsturu eğitimin vazgeçilmez hizmet olduğunu bilerek çalışan öğretmenlerimize; bizlere emanet ettiğiniz sevgili öğrencilerimize ve bizlere her zaman destek olan velilerimize  yeni eğitim öğretim yılının hayırlı  olmasını diliyorum dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç yaptığı konuşmada, “Çoşku ile başladığımız 2022-2023 eğitim öğretim yılının ülkemiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bütün paydaşlarımız için hayırlı olmasını dilerken; istikbale, umuda yelken açan eğitim camiamız ile mutlu ve güçlü yarınların Türkiye’sini inşa ediyoruz, bilgiye sağlam ve hızlı adımlarla ulaşmanın kanallarını keşfederek; eğitimi, teknolojik enstrümanlarla besleyip hep birlikte büyüteceğiz.

Okullarımızın fiziki durumlarını iyileştirdik, kütüphanelerimizi zenginleştirdik, Bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda kültürü, sanat ve sporu vurgulayan ve öncelikli bir anlayış ile öğrenci ve velilerimizin aynı dili konuştuğu aile ve okulun kaynaştığı bir eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim camiası olarak bizler hazırız.

Varlıkları ile eğitim öğretim kurumlarının anlam bulduğu sevgili öğrencilerimize; Sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği barışı ve değerlerimizi ilmik ilmik dokuyan kıymetli öğretmenlerimize; öğrencilerimizin dayanağı değerli velilerimize, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için biz eğitim camiasına her zaman destek olan Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız başta olmak üzere  bütün kurumlara teşekkür ediyor, İlköğretim Haftanızı kutluyorum  dedi.

İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının siz sevgili öğrencilerimiz, değerli idareci, öğretmenlerimiz ve kıymetli velilerimiz için hayırlara vesile olmasını  temenni ediyor  Çubuk Belediyesi olarak okullarımızın eğitim öğretim faaliyetlerini yakinen takip ediyor ve imkanlarımız ölçüsünde katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz dedi

İlçe Kaymakamı Âdem Keleş ise yaptığı konuşmasında, Değerli öğretmenler, sevgili öğrenciler ve kıymetli veliler, öğrencilerimizin geleceğe emin adımlarla yürümesi için  Devletimizin imkânları dahilinde, okullarımız için bütün olanaklarımızı seferber ediyoruz, hedefimiz her çocuğumuzun eğitim imkanlarından eşit   şekilde yararlanabilmesi için güçlendirilmiş bir eğitim ortamı sağlamak, bu amaç doğrultusunda ilçemiz genelinde, 57 resmi okulda 1258 öğretmen,19.523 öğrenci 964 derslikte eğitim görmektedir.

Geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimize ve eğitim hayatını sürdüren bütün öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılının başarılı ve güzel geçmesini diliyorum.” dedi.

İlköğretim Haftası Kutlamaları kapsamında yapılan etkinlikler;

  • 4/E  sınıfı öğrencisi Deniz Atasoy Okulumu Özledim adlı şiiri okuması,
  • 4/C sınıfı öğrencileri “Ay Yıldızlı Bayrağım” adlı gösterisi,
  • 1/D sınıfı öğrencisi Açelya Toka, İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okuması,
  • 4. sınıf öğrencileri, Trabzon Yöresi  Halk Oyunu gösterileri,
  • 4/A sınıfı öğrencisi Ecrin Özsoy,  “İlköğretim Haftası” adlı şiirini okumaı,
  • 4/E sınıfı öğrencilerinin “Hep Seninleyiz Türkiye” adlı gösterisi,
  • 4/B sınıfı öğrencisi Rabia Nur Pekyürek, “Okulumuz” adlı şiiri okuması,
  • 4/F sınıfı öğrencilerinin,  okula yeni başlayan 1/E  Sınıfı öğrencilerine “Okuluna Hoş Geldin”  seremonisi,
  • Mezun öğrenci Öykü Çaşlışır, 4. Sınıf öğrencisi Irmak Aydos’a “Bayrak Teslim Töreni”,
  • Temsili olarak ilk ders zilinin çalınması ve protokolün sınıf ziyaretlerinin ardından program sona erdi.

Protokol heyeti organizasyon sonrası, Yavuz Selim İlkokulu Müdür ve öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

img-20220915-wa0199-vert1.jpgimg-9011-vert2.jpgimg-9038-vert3.jpgimg-9065-vert4.jpgimg-9101-vert5.jpgimg-9121-vert6.jpgimg-9143-vert7.jpgimg-9166-vert8.jpgimg-9184-vert9.jpgimg-9202-vert9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.