Yaşı Küçük, Hedefi Büyük

Yaşı Küçük, Hedefi Büyük

Antrenör babasına özenerek başladığı eskrimde, Yıldızlar Circuit Turnuvası'nda altın madalya kazanan 13 yaşındaki Muhammed Furkan Kalender, yeni şampiyonluklar hedefliyor

Antrenör babasına özenerek başladığı eskrimde, Bulgaristan'da düzenlenen Yıldızlar Circuit Turnuvası'nda, 14 yaş altı kategorisinde altın madalya kazanan Muhammed Furkan Kalender, gelecekte büyüklerde de aynı başarıyı elde etmeyi hedefliyor.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 3-4 Kasım'da düzenlenen organizasyonda birinci olan 13 yaşındaki Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskrim antrenörü babası Mustafa Kalender'e özenerek spora başladığını söyledi.

Çubuk'taki Bekir Yılmaz İlköğretim Gençlik ve Spor Kulübünde forma giyen Muhammed, babasının disiplinli çalıştırmasıyla bu başarıyı elde ettiğini dile getirdi.

Eskrimi çok sevdiğini anlatan Muhammed, 'Ayakta oynanan satranç olarak dünyada tabir edildiği için hayattaki başarımı da etkiliyor, okuldaki derslerime olumlu yansıyor. Bugüne kadar aldığım çok sayıda madalya ve 3 kupam var. Şampiyon olmak çok güzel bir duygu. Başarımda babamın antrenörüm olmasının da çok büyük katkısı var. Babamla istediğimiz her zaman antrenmanlara gidebiliyoruz.' diye konuştu.

Muhammed, Çubuk'a ve Türkiye'ye altın madalya kazandırdığını için büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, 'Hedefim, çok çalışarak, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak.' dedi.

- Babanın gururu

Sporcunun babası ve antrenörü Mustafa Kalender ise oğlunun başarısıyla gururlandığını söyledi.

Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açtıkları kurslarda eskrim sporunu ilçede gençlere sevdirmeye çalıştıklarını anlatan Kalender, kısıtlı imkanlarla bugüne kadar 600'ün üzerinde sporcuyu eskrimle buluşturduklarını ve 30'a yakın genci ise milli takıma kazandırdıklarını anlattı.

Kalender, Muhammed Furkan'ın başarısını, birçok imkansızlığa rağmen elde edilmiş olması nedeniyle ayrıca değerli gördüklerini dile getirerek, 'Kendi çocuklarımızdan ziyade daha büyük bir kitleye eskrimi yaymaya çalışıyoruz. Bu çabamızın karşılığında Akdeniz şampiyonluğu, Balkan şampiyonluğu, dünya kupalarında edinilmiş dereceler, bronz, gümüş ve altın madalyalar şeklinde bize geri döndü.' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.