Yabancı öğrenciler Çubuk'u gezdi

Yabancı öğrenciler Çubuk'u gezdi

Ankara Keçiören Vecihi Hürkuş Anadolu Lisesince gerçekleştirilen proje kapsamında Romanya'nın Galati şehrinden Türkiye'ye gelen öğrenciler, Çubuk'un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Vecihi Hürkuş Anadolu Lisesi tarafından "İklim değişikliğinde çevresel faktörler" konulu proje kapsamında Romanya'nın Galati şehrinden gelen yabancı öğrenciler ve Keçiörenli öğrenciler, Şehir Müzesi'ndeki 1402 Ankara Savaşı Panoraması, Çubuk Turşu Atölyesi, Çubuk Agat Taşı Atölyesi ve Karagöl Tabiat Parkı'nı gezdi. Öğrenciler, daha sonra ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan belgesel gösterisini izledi.

Okulun proje koordinatörü Ali Demir, AA muhabirine, "Özellikle 1402 Ankara Savaşı Panoraması hem yabancı konuklarımızın hem de bizim öğrencilerin çok ilgisini çekti. Herkese tavsiye edebileceğim çok otantik, tarihsel bir mekan." dedi.

Çocukluğunda Türkçe öğrendiğini anlatan Romanya'dan gelen öğrencilerden Kristina Klanerm ise "Ben de arkadaşlarım da Türkiye'yi çok sevdik. Özellikle insanları çok sevdik çünkü herkes çok sıcakkanlı. Bizi çok güzel karşıladılar ve çok hoşumuza gitti. Çubuk'a bayıldık." diye konuştu.

whatsapp-image-2022-11-01-at-16-54-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.