Y.Beyazıt Üniversitesi için ilk sinyaller

Y.Beyazıt Üniversitesi için ilk sinyaller

Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne seçilen Prof. Dr. Rıza AYHAN’ın ilk önemli icraatı gençliğinin geçtiği ve büyüdüğü İlçeye minnet borcunu ödemek istemesi oldu.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne seçilen Prof. Dr. Rıza AYHAN"ın ilk önemli icraatı gençliğinin geçtiği ve büyüdüğü İlçeye minnet borcunu ödemek istemesi oldu. Bunun için de ayağının tozuyla Çubuk"ta hemen bir üniversite kurma çalışmalarına başladığını belirtti.



“Çubuk halkının hayali gerçekleşiyor”



Çubuk halkınında hayalini kurduğu ve Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın da yıllardır üzerinde durduğu konuların biri olan Çubuk"ta müstakil bir üniversite kurulması fikrine, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne seçilen Prof. Dr. Rıza AYHAN dan tam destek geldi.



Rektör Rıza AYHAN, kendisini ziyarete gelen Belediye Başkanı Adem TUĞLUCA, Çubuk Kaymakamı Meftun DALLI ve Çubuk Platformu yöneticilerinden oluşan heyete yaptığı konuşmada; Çubuk"ta mutlaka bir üniversite kurulması gerekmektedir. Üniversite kurulması için arazi gibi birçok şartlar mevcut. Müstakil bir üniversite kurulması için gerekli tüm çalışmaların temelini ben atacağım. Ve inşallah ben tamamlayacağım. Ulusal basınla tanışma toplantısında da söyledim. Sizlerin huzurunda da ilan ediyorum.” dedi



Çocukluğunda Çubuk Pazarı"nda çok mal sattığını belirten Rektör Rıza AYHAN şöyle devam etti;” Gençliğim orada geçti. Çubuk"la gönül bağım var. Gazi Üniversitesi Yerleşkesi üniversite ye musait. Çubuk"a, 10 bin ila 15 bin öğrencinin okuyacağı bir üniversite temeli atacağız. Burada yeni bir yapılaşma yapacağız. Öğrenci ve öğretim görevlilerinin orada kalmasını sağlayacağız. Bu suretle Çubuk"a ekonomik bir katkımızda olacaktır” dedi

“Rektör Rıza AYHAN Tüm Gazi Üniversitesi Mensuplarını Festivale Davet Etti”



Çok samimi bir havada geçen ziyarette Çubuk Belediye Başkanı Adem TUĞLUCA Rektör Rıza AYHAN"a “Çubuk Turşusu” hediye etti. Çubuk turşusunu alan Rektör Rıza AYHAN da Tüm Gazi Üniversitesi mensuplarını Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum