‘WUSHU TAKIMI’NDAN BAŞKAN ACEHAN’A ZİYARET...

‘WUSHU TAKIMI’NDAN BAŞKAN ACEHAN’A ZİYARET...

Çubuk Belediyesi Wushu Sanda Takımı sporcuları antrenörleri Halit ERDEMİR ile birlikte İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN’ı makamında ziyaret ederek destek istediler.

 Şuayip YAMAN

Çubuk Belediyesi Wushu Sanda Takımı sporcuları Ankara’da gerçekleştirilen müsabakalarda elde ettikleri başarıları Başkan Dr.ACEHAN paylaştılar.

 

Her türlü (antrenman sahası ve mali ) imkânsızlıklara rağmen ilçemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Çubuk Belediyesi Wushu Sanda Takımı Antrenörü Halit ERDEMİR yaptığı açıklamada,Çubuk Belediyesi Wushu Takımı; Türkiye Wushu Federasyonu tarafından 19-21 Ocak 2018 tarihleri arasında Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi’nde bulunan İsmet Iraz Taekwondo Salonu' nda gerçekleştirilen müsabakalarda Ankara ve ilçelerinden 480 sporcu birbiriyle kıyasıya mücadele etti.

 

Sporcularımız müsabakalarda ilçemizi başarıyla temsil etmiş olup, kendilerinden büyük başarılara imza attı.

 

Takımımız 12 sporcu ile katıldığımız müsabakalarda 7 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanıp büyük bir başarıya imza atarak; 12 sporcuyla katıldıkları Turnuva’da 12'de 12 yaparak 12 madalyayla ilçemize döndük.

 

04-14 Şubat 2018 tarihleri arasında Şehit Muhammed Oğuz KILINÇ anısına Antalya’da düzenlenen; “Türkiye Minikler –Yıldızlar- Gençler ve Büyükler Bay-Bayan Sanda ve Taolu Wushu Şampiyonası” müsabakalarında Çubuk Belediyesi Wushu Sanda Takımı’nın aldığı dereceler;

 

Gençler Dalı’nda;

 

  •  85 Kğ. Türkiye Birincisi Onur ÇELİK,
  • 90 + B Türkiye İkincisi Burak YILMAZ,
  •  65 + Genç Bayanlar Türkiye Üçüncüsü Fahriye ERDEMİR
  • Türkiye Gençler 70 Kğ. Türkiye Üçüncüsü Ali Osman GENCER,

 

Alt Genç Bayanlar’da Ankara’dan 8 sporcu dereceye girmiş, bunlardan dördü Çubuk Belediyesi Wushu Sanda takımından, diğeri de Gençlerde 52 Kğ. ‘da Yücelhan Spor Kulübü’nden Deniz Eylül KAVUŞTUK olmak üzere 5 sporcu da Çubuk’tan çıkmıştır.

 

Alt ve Üst Genç Erkekler de 5 Ankaralı içinde 3 Çubuk Belediyesi Wushu Sanda Takımı sporcusu var. 

 

Ankara’da “bir” yapan (Türkiye Şampiyonu olan tek erkek sporcu) Çubuk Belediyesi Wushu Sanda Takımı’ndan Onur ÇELİK olmuştur.

 

Sporculara gerekli mali destek çok az olduğu için bazı müsabakalara (özellikle iller arası ) yeteri kadar sporcuyla katılamıyoruz.  Örneğin Kırıkkale-Sulakyurt’ta  18-19 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen Budokaido Turnuvası ile Eskişehir’ de 2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen Kıvamı Kumite Final Etabı Turnuvaları.

 

Ama yine de başarılı neticeler aldık. 

 

Antrenman yaptığımız yerde sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Ayrıca ulaşım konusunda da mali sorunlarımız var. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımızdan yer konusu ile birlikte maddi destek istiyoruz.

 

Diğer spor faaliyetlerine verilen saha ve mali desteğin bir kısmının bize de verilmesini talep ediyor ve istiyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz herhalde.

 

Wushu Sanda takımı olarak kendi isteğimizle Çubuk Belediyesi ismini kullandık. Yetkililerden de menfi cevap gelmeyince de kullanmaya devam ettik. Başarıdan başarıya koştuk. Ve de onları utandırmadık. 6. Branş olarak da Wushu Sanda’yı da Çubuk Belediyesi spor branşlarını yanına yazılması büyük beklentimizdir.

 

Çocuklarımızın hayalinin ay yıldızlı bayrağımızı uluslar arası şampiyonalarda dalgalandırmak olduğunu biliyor ve onların başarılı olacağına inancım sonsuz. Yeter ki sizlerde inanın ve güvenin. Destek ve katkılarınızı esirgemeyin” Dedi.

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN’da, “ Futbol dalında Çubukspor’a Belediye’nin gelirleri doğrultusunda maddi destek, Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Judo, Basketbol, Voleybol, Okçuluk, Güreş ve Wushu branşında faaliyet gösteren takımların çalıştırıcılarına cüzi bir ücret, sporcuları içinde imkânlarımız çerçevesinde antrenman sahası ve malzeme desteği veriyoruz.

 

Amacımız tüm spor dallarında faaliyet gösteren sporcularımıza daha fazla destek ve katkı sağlamak. Ama mali imkânlarımız kısıtlı. Bu nedenle spor dallarına gereken mali desteği veremiyoruz.

 

Sporcularımız gerek çalışma salonu ve gerekse mali konularda istemeyerekte olsa birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun bilincindeyiz. Bu konuda sürekli arayış içindeyiz.

 

Wushu Sanda Takımı’nın sorunlarını biliyoruz. Sporcularımızın çalışma yeri ile ilgili sıkıntılarını en kısa zamanda çözmeye çalışacağız.” Dedi.

 

İlçemizi başarıyla temsil eden bir diğer kulüp de; Yücelhan Spor Kulübü...

 

04-14 Şubat 2018 tarihleri arasında Şehit Muhammed Oğuz KILINÇ anısına Antalya’da düzenlenen Wushu Sanda müsabakalarında Yücelhan Spor Kulübü’nden;

 

  • Yıldızlar Erkek 48 Kğ. İlker ÇETİNKAYA,
  • Minik Yıldız 48 Kğ. Oğulcan Ğöktuğ GÖKÇE,
  • Yıldız  erkekler 50 Kğ. Kadir KARADEMİR önemli derecelere imza atmışlar..

 

Taolo Yıldızlar da ise;

 

  • Beyzanur AĞÖREN Türkiye İkincisi,
  • Oğulcan GÖKÇE Türkiye İkincisi olmuştur.

 

Bu takımımızın da mali sorunları vardır.

 

Başarıların devamı için mali destek şart...

 

Çubuk’taki “Wushu Sanda” sporcularının başarıları yadsınamaz.

 

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 6. Grup’ da mücadele eden Çubukspor’un başarısı, onca maddi ve manevi desteğe rağmen inişli-çıkışlı bir grafik çiziyor.

 

Güvenilir bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre; Sezon başından bugüne transfere

yaklaşık bir milyon lira harcanmış... Temennim bu takımın her şeye rağmen 3. Lig’e çıkması ve İlçemizi başarıyla temsil etmesi...

 

Ama ‘taşıma suyla değirmen dönmez’. Bu takımın başarısının süreklilik arz etmesi için alt yapıya önem verilmesi ve alt yapıdan gelen futbolcularla sürekli takviye edilmesi lazım.

 

U-Genç takımlarının toplam sayısı daha düne kadar 120 iken bugün 30-40’larda seyrediyor.

Buna bir anlam verebilmiş değilim. Oysa başarının sırrı alt yapıdan geçer.

 

İlçede BAL Ligi’nde mücadele eden Çubukspor’a öz evlat, Çubuk Gençlik Spor,  Çubukspor’un U-Genç takımları ile sporun diğer branşlarına üvey evlat muamelesi yapmak sporu kalkındırmaz. Bilakis ilçede sporu ve spora gönül verenlerin azmini ve şevkini kırar, köreltir.

 

Bu yüzden top peşinden koşması gereken gençler top peşinden değil zararlı mekânlarda madde peşinden koşar.

 

Yetkililer ve yöneticiler inşallah bu yanlıştan bir an önce dönerde, sporun her dalında alt yapıya önem verilir.

 

Diğer spor dallarında her türlü olumsuzluğa rağmen başarı var.

 

Çünkü bunlar amatör ruhla mücadele ediyorlar.

 

İl ve ülke çapında düzenlenen müsabakalarda dereceye giren Wushu Sanda Takımı sporcularımız 2018 Avrupa Şampiyonalarına nerede, nasıl ve hangi imkânlarla hazırlanıp gidebilecekler? Ya da mali sorunlar yüzünden gidemeyecekler mi?

 

Bu şimdiden önemli bir sorun.

 

İlçede sporu kalkındırmak istiyorsak, başarılı sporculara sahip çıkmalıyız ki, diğer gençlere

örnek ve teşvik olsun...

 

Yoksa başarısız olanları alkışlayıp, mali yönden de destek vermeyi sürdürürsek spora destek değil köstek oluruz.

 

İlçede sporun her branşına gereken önem verilmeli; Kaymakamlık veya Belediye Spor Turnuvası adı altında ortaokul ve liselerarası (sporun her dalında) müsabakalar düzenlenerek başarılı sporcular tespit edilmeli. Konuyla ilgili olarak da ilçede faaliyet gösteren okullarla (özellikle beden eğitimi öğretmenleri ile) koordineli çalışmalar yapılmalı...

 

En büyük yatırım gençliğe yapılan yatırımdır...

 

Etkililere ve yetkililere önemle duyurulur...

 

Halit ERDEMİR kimdir?

 

1979 yılında Güldarpı (Çubuk)’da doğdu.

 

İlkokulu Güldarpı,

Ortaokulu Çubuk İmam Hatip Lisesi’nin Orta bölümünde.

Liseyi Aydınlıkevler Ticaret Lisesi’nde okudu.

 

Yüksek Öğrenim: Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Bilgisayar-Muhasebe Bölümünü bitirdi.

Ardından Anadolu İşletme Fakültesi’ni bitirdi.

 

2006 yılında Mali Müşavirlik unvanını kazandı.

 

Halen serbest Ticaret yapmaktadır.

 

Wushu  Sanda Milli Takım Antrenörü, 3. kademe Kıdemli Antrenör, Çubuk Halk Eğitim tarafından açılan Wushu Sanda Kursu’nda Kurs Öğretmenliği yapıyor. Müsabık olarak 14  olmak üzere toplamda 25 kursiyeri var.

 

Bu sporu hobi olarak yapıyor.

 

Amacı gençlere sporu sevdirmek, faydalı mekânlara sevk etmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak.

 

Başarılı sporcular yetiştirerek; Onlarla ilçemizi yurtiçinde ve yurtdışında başarıyla temsil etmek.

.dscn9879-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.