Vakar ve Sevgi

Değerli okuyucu kardeşlerim, insan olmaya yakışır en güzel vasıflardan birisi de vakarlı olmaktır. Kadına, erkeğe hatta çocuğa bile vakarlı olmak çok yaraşır.

 

Dilimizde ağırbaşlı olma, temkinli davranma, mevki ve kişiliğin gereğini hakkı ile koruma, hafif meşrep olmama anlamına gelen vakar, halk arasında ağırbaşlılık olarak bilinmektedir. Sahibine hürmet duyguları kazandıran vakarın kibre kaçmaması, hatta vakarlı birinin aynı zamanda mütevazı (alçak gönüllü) de olması gerekir. Bu iki huy birlikte bulunduğu zaman olgun bir insan olunur. Vakar ile birlikte yapabileceğimiz diğer bir güzel haslet ise sevilmektir. Sevilmeyi hepimiz isteriz. İstediğimiz sevgiyi bize başkalarının sağlamasını beklemektense, kendimiz bir sevgi kaynağı olmalıyız. Kimisi "insanların beni sevip sevmediği umurumda değil" der.

 

Bunu söyleyen gerçeği söylemiyordur. Herkes tarafından sevilmek kolay bir iş değildir. Başka insanlarla ilişkileriniz iyi olmamışsa huyunuzu değiştiremeyeceğinizi, insanlarla iyi ilişkiler kuramayacağınızı düşünmeyin. Ne kadar çok sevgi gösterirseniz, o kadar çok sevgi görürsünüz. Sevecen bir insan olmak sizin elinizdeyken, sevilen bir insan olmak, sizin denetiminizde değildir. O halde sevgi göstermeye ağırlık verirseniz, hayatınızın fazlasıyla sevgi dolduğunu göreceksiniz. Çok geçmeden de dünyanın en büyük sırlarından bir hazineyi keşfetmenin sevincini yaşarsınız. Çünkü sevginin ödülü de sevgidir. Kendinizi değiştirebilirsiniz, cesur adımlar atmanız ve sabırla uygulamanız gerekmektedir. Bu gayreti gösterirseniz, değişebilir ve herkesin değer verdiği, herkes tarafından sevilen bir insan olursunuz. İnsanları sevmenin önünde sonunda onların sizi sevmesini sağlayacağı açıktır. İnsanlara değer verip onlara sevgi gösterdiğiniz takdirde, aynı duygular diğerleri tarafından, size karşı hissedilecektir.  

 

Dostlar,  insanların sizi sevmeleri için;

 

·        İsimlerini hatırlayınız, insanlara isimleriyle hitap ederseniz, onlara değer verdiğinizi düşünürler,

·        Rahat olunuz, insanlar sizin yanınızda kendilerini rahat hissetsinler, sakin ve tutarlı davranınız,

·        Stres ve güçlükler karşısında sakin bir insan olmaya çalışınız,

·        Kendini beğenmiş bir insan olmayınız,

·        Size bir şey anlatılınca, onu can kulağı ile dinleyiniz ve anlatılan konu ile ilgileniniz,

·        İnsan ilişkilerine zarar veren kötü alışkanlıklarınızdan kurtulunuz,

·        İnsanları içtenlikle, çıkar gözetmeksizin sevmeye çalışınız,

·        Birisini başarısından dolayı kutlamayı ihmal etmeyiniz, kıskanmayınız,

·        İnsanları yüceltip, kendilerini değerli ve daha iyi hissetmelerinden mutluluk duyunuz.

 

Güzel Çubuk"un güzel insanları sizlerde bu konuda sevgiyle karışık ilavelerinizi yapabilirsiniz. Gününüz ak geleceğiniz aydınlık olsun.

 

Önemli Not: Çubuk Haber"de yazmaya devam ediyoruz. Lafın tamamı deliye söylenirmiş. Amma halâ anlamak istemeyenler var gibi. Hem de Alp ve hem de Eren olanların anlamamasına bir anlam veremedim de..

Bu yazı toplam 625 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar