Üniversite-Lise, El Ele

Üniversite-Lise, El Ele

Türkiye’nin ilk ve tek “Sosyal Bilimler” Üniversitesi olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile Çubuk Şehit Ömer Takdemir Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol için Üniversitenin Ankara Oran yerleşkesinde bir tören gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet BARCA akademik araştırma ile toplumu buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. Liselerin insanların kendi yaşam tarzları ve fikri tercihlerinde üniversitelerden daha önemli bir etkiye sahip olduğunu bildiklerini ifade eden BARCA, bu anlamda imam hatip liselerine büyük önem verdiklerini, lise-üniversite işbirliğinin de gençlerimize büyük katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Yapılan protokolle ASBÜ her türlü insan kaynağı ve mekân desteği sağlayacak. Öğretim görevlisi ve öğrenci görevlendirecek. Çubuk Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri belirli bir program çerçevesinde, üniversite bölümlerinden ve kütüphanelerinden yararlanıp, belirlenmiş derslere katılabilecek. ASBÜ, ihtiyaç duyulan alanlarda akademik toplantılar düzenleyip ortak projeler yapacak,  sosyal bilimler alanlarındaki seminerler için öğretim görevlisi görevlendirecek.

İmza töreninde Rektör Prof. Dr. Mehmet BARCA,  Din Öğretimi Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan ERKUL, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI ve Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Emrullah KILIÇ hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.