Üniversite Harçlarına Zam

Üniversite Harçlarına Zam

Yükseköğrenim Kurumlarında Öğrenim Gören ya da Bu Yıl İlk Kez Kayıt Yaptıran Öğrencilerden Alınacak Harç Miktarlarına Ortalama Yüzde 10 Zam Geliyor.

YÜKSEKÖĞRENİM kurumlarında öğrenim gören ya da bu yıl ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerden alınacak harç miktarlarına ortalama yüzde 10 zam geliyor. YÖK, üniversite öğrencilerinden alınan katkı paylarının, "enflasyon oranı da gözetilerek yüzde 10 oranında artırılması" önerisini Milli Eğitim Bakanlığı"na (MEB) sundu. MEB de öneride değişiklik yapmayarak, Maliye Bakanlığı"na iletti. Katkı paylarına yapılacak zam oranı Bakanlar Kurulu"nca kararlaştırılacak.

Harçlara yüzde 10 zam yapılması önerisinin onaylanması halinde fakültelerin katkı payları 2008- 2009 akademik yılında 266-550 YTL arasında değişecek. Açıköğretim Fakültesi"nin harç miktarı 61 YTL"den 67 YTL"ye yükselecek. Üniversitelerde en yüksek katkı payını, öğretim süresi 6 yıl olan tıp fakültesi öğrencileri ödüyor. İsteyene katkı kredisi İsteyen öğrenciler katkı payını Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu"ndan (YURTKUR) kredi olarak alabiliyor.


(haberler.com)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.