Ümmi Gülsüm ninenin okuma azmi

Ümmi Gülsüm ninenin okuma azmi

Çubuk ilçesinde 5 yıl önce Kur'an-ı Kerim öğrenen 70 yaşındaki Ümmi Gülsüm Çoban, bu yıl da okuma yazma öğrenmek için Halk Eğitim Merkez'inde açılan kursa katıldı.

İlerleyen yaşına rağmen gösterdiği azmiyle örnek olan 3 çocuk, 5 torun sahibi Çoban, okuma yazma bilmediği için karşılaştığı sorunları da bu eğitimle aşmak istiyor.

Yaklaşık 5 yıl önce Kur'an-ı Kerim öğrenen Çoban, bu yıl da okuduğu Kuran'ın anlamını öğrenmek için Çubuk Halk Eğitim Merkez'inde açılan okuma yazma kursuna başvurdu.

Çoban, yaptığı açıklamada, çocukluğu döneminde köyde sadece erkeklerin okula gönderildiğini, kızların ise hayvan otlattığını belirterek şunları söyledi:

"Okuma yazma bilmemenin zorluklarını gençken çok yaşamadık. Bir yere gidiyorsun herkes okuyor, sen bakıp kalıyorsun. Okumak güzel bir şey, her şeyi kendin okuyarak öğrenebilirsin, bilgili ve her konuda bilinçli olursun. Çocukları okutmak istedim ama kendim bilmediğim için onlara yeterince yardımcı olamadım.

Onlar da liseden fazla okuyamadılar. Kendim okusaydım onlar da okurlardı. Şimdi torunlarımın okuması için uğraşıyorum. Ben okusaydım öğretmen olmak isterdim. Yeri geldi zaman anne ve babama çok kızdım. 'Neden okutmadınız beni' diye. Onlara da fazla kızamıyorsun çünkü onların da annesi babası okutmamışlar. Benim anne ve babam da okuma yazma bilmezlerdi."

Hak Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Müslüm Gözil de açtıkları kursa başvuranlar içinde Çoban gibi ileri yaşta insanların bulunduğunu belirterek, "Okumanın yaşı yoktur' sözü bir kez daha hayat buldu. Hepsi de okuma yazmaya son derece istekliler bu da bizi son derece mutlu ediyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.