Uçağı kaçıran adama tahliye

Uçağı kaçıran adama tahliye

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının 10 Nisan 2007'de kaçırılmasıyla ilgili davanın tutuklu sanığı Mehmet Gökşingöl hakkında tahliye kararı verildi.

Çubuk Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Gökşingöl'ün avukatı Hafize Okur ile müştekilerin avukatı Aslı Arslan katıldı.
Duruşmada söz alan sanık avukatı Okur, yargılama sırasında tutuklu olarak geçirilebilecek yasal sürenin dolduğunu ifade ederek, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini isterken, müşteki avukatı Arslan ise dosyadaki eksiklerin tamamlanmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Dursun Yüzer, sanığın tutuklu olarak kalabileceği azami sürenin Ceza Muhakemesi Kanununun 102/1. maddesi gereğince 1 yıl 6 ay olduğuna dikkati çekerek, bu sürenin dolması nedeniyle Gökşingöl'ün tahliyesini istedi.

Mahkeme Hakimi Nihal Uslu, sanık Mehmet Gökşingöl'ün, görülen dosyada devam eden tutukluluğundan tahliyesine karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

Gökşingöl'ün avukatı Okur, müvekkilinin başka bir suçtan tutuklu değilse tahliye edileceğini bildirdi. İddianamede, sanık Gökşingöl'ün, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Ulaşım araçlarının kaçırılması”, “Hürriyeti tahdit, çalışma ve iş güvenliğinin ihlali” suçlarından 6 aydan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.