Toplam Kalite Yönetimi Çubuk İçin Önemli

Toplam Kalite Yönetimi Çubuk İçin Önemli

İlçemizdeki eğitim kurumlarında yürütülen TKY çalışmaları ile ilgili okul müdürleri, müdür yardımcıları ve OGYE'de görevli öğretmenlerle bir toplantı yapıldı.

İlçemizdeki eğitim kurumlarında yürütülen TKY çalışmaları ve kurumlarımızın TKY ödüllerine başvurularını sağlamak amacıyla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Kahraman başkanlığında okul müdürleri, müdür yardımcıları ve OGYE'de görevli öğretmenlerle bir toplantı yapıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Şube Müdürü Salih KAHRAMAN önümüzdeki süreçte yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplam Kalite Yönetiminin Çubuk için ne denli önemli olduğunun altını çizen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Kahraman; “Toplam Kalite Yönetimi bir kurumdaki tüm faaliyetlerin veriler doğrultusunda değerlendirerek iyileştirilmesi ve organizasyondaki tüm çalışanların aktif katılımıyla, paydaşların ve toplumun memnun edilerek başarıya ulaşması şeklinde tanımlanabilir. Eğitim gibi hizmet üreten bir sektörde kalite oldukça yeni sayılabilecek bir kavramdır. Eğitim sektöründe iyi yetiştirmiş, çok yönlü düşünüp uzun vadeli plan ve program yapabilen insan gücü talep etmektedir. Bu talebin karşılanması eğitim – öğretim alanındaki çalışmaların kalite anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilmesini bir tercih değil zorunluluk haline getirmiştir. Zira bir eğitim kurumundaki kalite, hizmeti verenle bu hizmetten yararlananların ortak çabasıyla ulaşılabilecek bir hedeftir. Toplam kalite yönetiminin eğitim alanındaki toplam kalite çalışmalarına ve çeşitli alanlardaki eksiklerin giderilmesi katkısı büyük olacaktır. Kalite iyileştirilmesinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli sinerji, ancak uyum içerisinde çalışabilen kişilerce oluşturulabilecektir. Etkin bir TKY kültürü oluşturabilmek için takım çalışması büyük önem taşımaktadır. Kalite iyileştirmelerinin gerçekleştirilmesinde iyileştirme takımları kilit öğelerdir. Takımlar öncelikle yöntemlere ilişkin deneyimler oluşturmalı ve sonra da sürekli ve uzun vadeli çözümler ve karar almak için TKY araç ve teknikleri öğrenerek onları etkin kullanabilecek duruma gelebilmelidir” dedi.


Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü"nde Toplam Kalite Yönetimi Çalışmaları MEB Kasım 1999 tarih ve 2506 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan TKY Uygulama Yönergesi, MEB YÖDGED in 03.02.2000 tarih ve 14 sayılı Genelgesi, MEB YÖDGED in hazırlamış olduğu TKY Uygulama Projesi doğrultusunda Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü TKY Uygulama Projesi uygulamaya konmuştur.
• Okullar arası halk oyunları yarışması yapılacak.
• 29-30 Mayıs 2009 tarihlerinde Eğitim Fuarının ikincisi yapılacak.
• Her okulun en az bir AB projesine katılması,
• Her okulda bir anasınıfı açılması,
• Her okulda SBS ve ÖSS kurslarının açılması hedeflenmektedir.
• 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programlarının hazırlanmasına başlanmıştır.
• Mesleki Okullar Tanıtımı bu öğretim yılında da yapılacak.
• Tüm okullarımızda ölçme ve değerlendirme birimlerinin bulunması gerekmektedir.
• Taşımalı Eğitim ve Yemek işlerinin düzenli yürütülmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum