“TEKNO TASARIM CAFE PROJESİ” İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI...

“TEKNO TASARIM CAFE PROJESİ” İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI...

İlçemizde: Kodlama, Yapay Zekâ, Modelleme, Mimarı Tasarım, Dijital Oyun Tasarım,Karakter Tasarım ve Senaryo Yazma eğitimlerinin verileceği “Tekno Tasarım KafeProjesi işbirliği protokolü imzalandı.

Şuayip YAMAN

İlçemizde: Kodlama, Yapay Zekâ, Modelleme, Mimarı Tasarım, Dijital Oyun Tasarım, Karakter Tasarım ve Senaryo Yazma eğitimlerinin verileceği “Tekno Tasarım Kafe Projesi işbirliği protokolü imzalandı.

“Tekno Tasarım Kafe Projesi” İşbirliği Protokolü; Çubuk Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ile Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÇİM-DER) Başkanı Ahmet Karakuş tarafından karşılıklı olarak Kitap Kültür Kafe Konferans Salonu’nda yapılan törenle imzalandı. Ve aynı gün yürürlüğe girdi. (16.03.2021 tarih ve saat: 10:52)

“Tekno- Tasarım Kafe Projesi”, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) 2020-l Genel Çağrı kapsamında desteklenen ve ÇİM-DER tarafından yürütülen yeni nesi bir projedir.

Tekno-Tasarım Kafe Projesi ile öğretmen ve öğrencilere kodlama, yapay zekâ, modelleme, mimari tasarım, dijital oyun tasarımı, karakter tasarımı ve senaryo yazma eğitimleri verilecek. Proje kapsamında, eğitim alan öğrencilerin hazırladıkları çalışmaların kurum ve firmalar aracılığıyla ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Proje Koordinatörü Burhanettin Çelik yaptığı sunumda ana başlıklar halinde;

  • Proje Bilgileri,
  • Projenin Alanları,
  • Projenin Yürütülmesi,
  • Projenin Web Sitesi üzerinden öğrencilerin kayıtlarının alınması,
  • Projenin İlçemizde Tanıtımı,
  • Öğretmen Eğitimlerinin Verilmesi,
  • Senaryo Yazma, Modelleme, Karakter Tasarım ve Grafik Tasarım Konularında Öğrenci Seçimi,  
  • Projemize Kodlama alanında Öğrenci Seçimi,
  • Projemize kabul edilen Öğrencilerin Eğitilmesi,
  • Proje Konularımızla Alakalı Alanında Uzman kişilerle öğrencilerin buluşturulması,
  • Milli Manevi ve Kültürel Değerler Atölyesi,
  • Proje Kapanış Programı ile ilgili olarak aydınlatıcı bilgiler verdi...

Proje Koordinatörü Burhanettin Çelik yaptığı açıklamada, “Gençlere daha iyi hayat şartları ve yeni fırsatlar sağlamak, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için hazırlanan projenin “Gençlik Projeleri Destek Programı”nca desteklendiğini de ifade ederek, Eğitimler tamamen ücretsiz olacak.

Bu proje, uzun vadede düşünülmüş ve ülkemize katma değer üretecek gençler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Projenin kısa vadede çıktılarından birisi de projeden yararlanan öğrencilerin kendi ürettikleri projelerle TEKNOFEST'e katılmalarını sağlamaktır.

Hibe alamazsak bile öğretmenlerimizi proje konusunda eğitelim ve projeye onlarla devam edelim.

Proje kapsamında başlangıçta 11 bilgisayar, 300 öğrenci ile yola çıkılacak.

Hedef 1500-2000 öğrenciye öğrenim verilmesi...

Çalacağımız öğrenciler ilk etapta Bil-Sen’in öğrencileri olacak “dedi

 (Burhanettin Çelik aynı zamanda Aile Danışmanı ve Terapist’tir.)

.  “TEKNO TASARIM KAFE PROJESİ” İŞBİRLİĞİ PROTOKOL TÖRENİ...

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Çelik, Tekno- Tasarım Kafe Projesi, İşbirliği Protokolü’nün imzalanmasından sonra yaptığı konuşmada, “Proje çatı kurum olan Müdürlüğümüz tarafından yürütülecektir.

Ankara Kalkınma Ajansı ile yaptığımız proje kapsamında bir projeyi yürütüyoruz.

Verilecek bu eğitimlerde amacımız gençlerimizi yazılım noktasında bildiklerini pekiştirmek.

İlçe kapsamında 20 bin civarındaki öğrencilerin 10-11 bini bu kapsama giriyor.

Her okulda, her sınıfta eğitimi bilen öğrencilerimize hizmet vereceğiz.” Dedi.

Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÇİM-DER) Başkanı Ahmet Karakuş ise; “Yapılan bu hizmetin hayırlara vesile olmasını diliyorum..

Devletle yaptığımız tüm projeler ilgi gördü.  Çocuklara verdiğimiz eğitim İslam yolunda olursa bu durum bizim başarımızın tescili demektir.

Tekno- Tasarım Kafe Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) 2020-l Genel Çağrı kapsamında desteklenen ve ÇİM-DER tarafından yürütülen yeni nesil bir projedir.

 

“Tekno Tasarım Kafe”nin proje ortağı Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür.

 

ÇİM-DER tarafından hazırlanan proje teklifleri İçişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmeye layık görülmüştür.

 

2017 yılında yine Burhanettin Çelik Koordinatörlüğünde, ‘Kitap-Kültür Kafe’yi, Çubuk halkının hizmetine sunan ÇİM-DER bütün projeleri başarıyla tamamlayarak ilçemizde proje hibe destekleri alan en önemli STK konumundadır.

 

Kitap-Kültür Kafe Projesi ile şimdiye kadar ilçe halkından 43 bin kişiye ulaşmış, birçok alanda, eğitimle ve zengin kütüphanesiyle özellikle gençlerin uğrak yeri olmuştur.

 

“Milli-Manevi Kimlikli Entelektüel Gençlik”  sloganı ile yola çıkılan Kitap-Kültür Kafe’de okur-yazar buluşmaları ile şimdiye kadar 20’den fazla yazar bu sayede ilçemiz halkıyla buluşmuş durumdadır.

 

2020 yılına gelindiğinde gençlere ve ilçe halkına projeler konusunda çıtayı yükselten ÇİM-DER şimdi de  “TEKNO-TASARIM KAFE PROJESİ” ile ilçemizi bilişim vadisine dönüştürmeyi hedeflemektedir.

 

“BU BİR AHDE VEFA YÜRÜYÜŞÜDÜR” sloganı ile yola çıkan ÇİM-DER, “TEKNO-TASARIM KAFE PROJESİ” nde; Harezmi’den, El Cerezi’den, Farabi’den ve İbn-i Firnas’tan ilham alarak Çubuk İlçesi’nde öğretmen ve öğrenci gelişimi açısından tüm İmkânları ile seferber olmuş, proje faaliyetlerine başlamıştır.

 

“Tekno-Tasarım Kafe Projesi” , Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından;

 

  • Geçlerimiz için daha iyi hayat şartları ve yeni fırsatlar sağlamak,
  • Gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek,
  •  Potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak,
  • Hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amaçları doğrultusunda Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde desteklenmektedir.

 

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de değerli katkılarıyla hayata geçecek projede;

 

  • Kodlama,
  • Yapay Zekâ,
  • Modelleme,
  • Mimarı Tasarım,
  • Dijital Oyun Tasarım,
  • Karakter Tasarım,
  • Ve Senaryo Yazma eğitimleri tamamen ücretsiz olarak verilecek ve bu eğitimler sonunda öğrencilerden proje üretmeleri beklenecektir.

 

Bu proje, uzun vadede düşünülmüş ve ülkemize katma değer üretecek  gençler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ancak projenin kısa vadede çıktılarından birisi de projeden yararlanan öğrencilerin kendi ürettikleri projelerle TEKNOFEST’e katılmalarını sağlamaktır.

 

Tekno-Tasarım Kafe Projesi’nde ezberci ve klasik eğitim sisteminden tamamen çıkılarak, öncelikle öğrencilerin yetenekleri keşfedilecek, sonrasında atölyelere alınacaktır. Projede eğitim verecek eğitmenler alanında uzman ve ilgili konularda alanlarında isim yapmış kişilerdir.

 

Tekno-Tasarım Kafe Projesi sadece öğrencileri eğitmekle kalmayacak, ilçemizde görev yapan öğretmenlerinde eğitim almalarına olanak sağlayacak bir projedir. İlçemizdeki öğretmenlere eğitici eğitimi formatında eğitimler verilecek olup, projenin devamlılığı için Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları önem arz etmektedir.

 

İlçemizde, Bahsedilen alanlarda proje kapsamında eğitim alacak öğretmenlerimizin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve ÇİM-DER’in ortak hedefi; İlçemizden yeni Selçuk Bayraktarlar çıkarmaktır.

 

(Selçuk Bayraktar (d. 1979, Sarıyer, İstanbul), Türk mühendis. Türkiye'nin ilk yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin mimarı, Baykar Savunma teknik müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti başkanıdır.)

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN KURSLARIMIZA DESTEKLERİ İNKÂR EDİLEMEZ...

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü; toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek katılımcı demokrasinin kökleşmesine ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmayı vizyon olarak benimsemiştir.

 

Bu doğrultuda, çağdaş dünya ile bütünleşmiş güçlü bir sivil toplum oluşumuna katkıda bulunmayı, mevzuatın etkin ve doğru kullanımını sağlamayı amaç edinen Genel MüdürlüK, sivil toplum kuruluşlarına ve diğer tüm muhataplarına güler yüzle ve kaliteli hizmet sunmayı hedeflemiştir. 


İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin artırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini desteklemektedir.

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlgili Genel Müdürlüğü amaçları doğrultusunda Derneğimize de desteklerini esirgememiştir.

 

İçişleri Bakanlığı-Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden alınan destekle ÇİM-DER Kitap-Kültür Kafe’de;

 

  • 15 yaş altı ve 15 üstü kadınlarımıza Kuranı Kerim Eğitimi Kursu,
  • Arapça Dil Eğitimi Kursu,
  • Osmanlıca Dil Eğitim Kursu,
  • Hitabet Sanatını Öğrenme Kursu,
  • Fonetik ve Diksiyon (Güzel Konuşma) Kursu,
  • Hızlı Okuma Kursu.
  • Türkçe Dil Eğitimi Kursu,
  • İngilizce Dil Kursu,
  • Matematik Kursu gibi kursları 2021 Ocak ayında başlattık.

 

Bu kursların bazıları bitmiş olup, bazıları da devam etmektedir. Biten kurslarda talep üzerine yeniden açılmaktadır.

 

Biten kurslarda başarılı olanlara sertifikalarını hazırlamaya başladık...

 

Desteklerinden dolayı Çubuk İlçe Kaymakamı Adem Keleş’e, İçişleri Bakanlığı ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç’a ve İlçemizin yerel basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

dscn1052-vert.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.