TEÇ-SEN'den Hükümet'e Tepki

TEÇ-SEN'den Hükümet'e Tepki

Eğitime hazırlık ödeneği ve ek ders ücreti bütün personele ödenmelidir.



TEÇ-SEN Ankara İl Başkanı Erdoğan YAZICI; “Hükümetten, sadaka gibi bir zam değil, insanca yaşamamızı sağlayacak iyileştirme bekliyoruz.”

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Ankara İl Başkanı Erdoğan YAZICI yapmış olduğu açıklamada; “ Kurumlar arasındaki ücret adaletsizliği ülkemizin bir gerçeğidir, bu taraflı tarafsız her kesim tarafından kabul edilmektedir. Fakat Milli Eğitim Bakanlığındaki adaletsizlik ve personel arasındaki ayırımı anlamamız asla mümkün değildir.
Bu adaletsiz ve haksız uygulamalara artık bakanlığımızın bir an önce dur demesi gerekmektedir. Her yıl Eylül ayında Eğitim öğretim sınıfındaki personele verilen eğitime hazırlık ödeneğinin bakanlığımızdaki memurundan, hizmetlisine, şefinden şube müdürüne, kısaca bütün kadrolara ayırım yapılmaksızın verilmesi gerekmektedir. Bu uygulama personel arasında ciddi manada huzursuzluk yaratmaktadır.” Dedi.
Geçtiğimiz haziran ayında kuruluşunun birinci yılını kutlayan ve 1 Eylül 2007 tarihinde ise Ankara Yüksel Caddesinde çok kalabalık bir katılımla ilk eylemini gerçekleştiren TEÇ-SEN’ in Ankara il başkanı YAZICI açıklamalarına şöyle devam etti;
“ Şu anda biz sendika olarak Ülke genelinde en hızlı büyüyen bir sendikayız ve üyelerimizin haklarını meşru zeminlerde sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Sizlerde biliyorsunuz ki hükümet kurumlar arasındaki ücret adaletsizliğini azaltmak için geçen sene denge tazminatı adı altına memur maaşlarına belli bir oranda iyileştirme yaptı, vermiş olduğu bu denge tazminatından bakanlığımızdaki bütün kadrolar yararlanırken, şef arkadaşlarımız mağdur bırakılmıştır. Onlar bu ödemeden yararlanamamaktadır. Sebebi ise şef arkadaşlarımızın ek ders ücreti almalarıdır.
Ama öbür taraftan bakıyorsunuz eğitim öğretim sınıfındaki personelde ek ders ücreti almasına rağmen denge tazminatından yararlanmaktadır. Bu uygulamadan adaletli bir uygulama diye bahsetmemiz mümkün değildir. Ayrıca ek ders ücreti eğitim öğretim sınıfı dışında kalan şef ve üstü personel ödenirken, diğer personele ödenmemektedir. Bu da Bakanlığımız personeli arasında ayrı bir problemdir. Ek ders ücretinin de bütün personel ödenmesi gerekmektedir.”
2008 yılı memur zamlarına da değinen YAZICI; “ Bildiğiniz gibi hükümet 2008 yılı memur zammı için yetkili ama etkisiz malum sendikalarla toplu görüşmeler yapmış ve bu görüşmeler neticesinde ise % 2 + 2 zam teklifi yapmıştır. Yan ödeme artışlarında ise çok cüzi bir rakam önermiştir. Yetkili sendikalar sanki çok güzel bir zam teklifi yapılmış gibi bütün maddelerde hükümetle anlaşmış fakat sadece 5 YTL lik göstermelik bir oranda anlaşma sağlayamamış ve konuyu uzlaştırma kuruluna götürmüştür.
Bunu da sanki çok büyük bir iş başarmış gibi kamu oyuna lanse etmişlerdir. Biz TEÇ-SEN olarak teklif edilen bu zam oranını asla ve asla kabul etmiyoruz ve Hükümetten 2008 yılı için sadaka gibi bir zam değil, insanca yaşamamızı sağlayacak iyileştirme bekliyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum