Suriyelilerin topluma entegrasyonu sağlanıyor

Suriyelilerin topluma entegrasyonu sağlanıyor

Çubuk Halkeğitim Merkezi Müdürlüğü Tarafından Suriyeli Kadınlara yönelik türkçe ve mesleki kurslar'ın buyılda devam edeceği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kurum Müdürü Recai ÖZDEMİR ;

Çubuk Halk Eğitimi Merkezi olarak 2016 yılında yaklaşık 100 Suriyeli kursiyere Türkçe Eğitimi ve Mesleki  kurslarımızı açmış ve eğitimlerini tamamlamıştık.

Şu anda  ilçemizde ikamet eden , çeşitli okullarda eğitim gören 13-17 yaş arası Suriyeli öğrencilere merkezimizde Türkçe Eğitimi kursu başlamıştır. Kursumuzda her gün iki grup halinde lise ve ortaokul öğrencilerine eğitimleri devam etmektedir.

Ayrıca Suriyeli  yetişkin kadın (74 kişi) ve erkeklere de (69kişi) açılacak olan kurslarla ilgili talepler alınmıştır. Bu talepler doğrultusunda öncelikli olarak Türkçe Eğitimi , Bilgisayar ,Giyim ve Takı Tasarım kurslarının hazırlıkları yapılmış olup  kurslarımız önümüzdeki günlerde başlayacaktır.

Bu faaliyetlerimizle Ülkemizde misafir olan ; şiddetin ve savaşın ağır etkilerini yaşamakta olan bu insanlara  psikolojik , sosyal ve ekonomik olarak destek olmayı hedefledik .

 Devletimizin ve Yöneticilerimizin Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize yönelik politikalarına uygun olarak  görev ve sorumluluğumuzu yerine getirme gayreti içerisindeyiz.

Bu çalışmalarımızın yürütülmesinde görev alan , gayret gösteren tüm idari ve öğretmenlerimize , usta öğreticilerimize teşekkürlerimizi sunarız."dedi.

img_0585-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.