Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

SOKAĞA ATILAN MASKE VE ELDİVENLER CORONA VİRÜSÜ KADAR TEHLİKELİ...

 

Evsel atıklar yetmiyormuş gibi Corona virüsü salgınından korunmak için kullanılan maske ve eldivenlerde rastgele sokağa atılıyor!

 

Uzmanlar, kimyasal atık sayılan maske ve eldivenlerin üzerinde biriken virüsün insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulamasına rağmen cadde ve sokaklarda kullanılmış eldiven ve maskeler görülüyor.

 

Corona virüsü salgınından korunmak isteyenlerin neredeyse günlük aksesuarı haline gelen maske ve eldivenler bilinçsiz vatandaşlar yüzünden büyük tehlike yaratıyor.

 

Bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske, ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riskini artırıyor. Uzmanlar, yere atılan maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa bir başka kişiyi hasta edebileceğini vurguluyor.

 

KİMYASAL ATIK OLARAK SINIFLANDIRILIYOR

 

Sokaklara eldiven ve maske atılmasının büyük risk oluşturduğunu ve kendilerini çok rahatsız ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, “Yerlere eldiven atılması çok kötü. Bu şekilde kendimizi koruyamayız. Salgın sürecinde herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

 

Vatandaşları bu konuda uyaran Başkan Av. Baki Demirbaş “Çevrenin ve halk sağlığının korunması adına, kullanılan maske ve eldivenlerin sokaklara gelişi güzel atılmamasını rica ediyoruz” diye konuştu

 

Ayrıca kimyasal atık olarak sınıflandırılan eldiven ve maskelerin Belediye ekiplerince diğer çöplerden ayrıştırılması gerekir

 

 “ÇEVRE VE ŞEHİRÇİLİK BAKANLIĞI GENELGESİ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumtek kullanımlık maskeeldiven gibi hijyen malzeme atıklarının bertarafına ilişkin alınan tedbirleri açıkladı.

 

Kurum, yaptığı açıklamada, tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının yönetimine ilişkin hazırladıkları genelgeyi, bakanlıklara ve 81 valiliğe gönderdiklerini söyledi.

 

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında maske, eldiven ve diğer kişisel hijyen malzeme atıklarının bertarafına yönelik farklı ülkelerdeki uygulamaları da inceleyerek yeni tedbirler aldıklarını anlatan Bakan Kurum, bu atıkların bertarafında “72 saat” kuralı getirdiklerini belirtti.

 

Atıkların bertarafındaki önemli noktalara işaret eden Bakan Kurum, şu bilgileri verdi:

“Maske ve eldiven atıkları, kurum ve işletmelerin bina giriş çıkışları ile ortak kullanım alanlarına yerleştirilecek biriktirme ekipmanlarında ayrı şekilde biriktirilecek.

 

Geçici depolama alanlarında en az 72 saat bekletildikten sonra 'evsel atık' olarak belediyeye teslim edilecek. Ev ve işyerlerinde kullanılan maske ve eldiven atıkları, ağzı kapatılarak iç içe iki torbaya konularak, en az 72 saat süreyle insan temasından uzak bölümde bekletildikten sonra 'evsel atık' olarak belediyeye teslim edilecek.

 

Sağlık kuruluşlarının karantina bölümleri ile karantina birimi olarak belirlenen yerlerde oluşan atıklar 'tıbbi atık' olarak yönetilecek ve diğer atıklarla karıştırılmaması sağlanacak."

 

Coronasız sağlıklı günler dileğiyle...

dscn0115-vert.jpg

Bu yazı toplam 21644 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.