SIRA GELDİ ÇOCUKLARA!!!

SIRA GELDİ ÇOCUKLARA!!!

Yazmayayım şu televizyon programlarını, bir de ben durduk yere reklamlarını yapmayayım diyorum.  Hani vardır ya “ reklamın iyisi kötüsü olmaz” zihniyeti. (Hiç tasvip etmem bu arada) Ama duramıyorum,  haksızlıklara dayanamıyorum, hataları görmezden gelemiyorum. Mecburen eleştiriyorum.

Şimdide yeni bir yarışma başlamış, aslında yarışma değilmiş, yani o masum küçücük çocuklar yarışmıyormuş da nostaljik şarkılar yarışıyormuş sanırım. Sanırım diyorum çünkü asla böyle bir programı baştan sona oturup izlemiyorum. Ne mi izliyorum? işte bunun reklamını yaparım “Ayna “diye bir belgesel var, eminim ki çok izleniyordur, onu izliyorum, haberleri izliyorum, birkaç tane gerçekten izlenmeye değer  program var onları izliyorum zaten geri kalan zamanda küçük kızımın en çok sevdiği çocuk kanalı açık oluyor belli saatlerde de onu izliyoruz , gerçekten yapılan çok programdan daha eğlenceli ve eğitici. (çocuklar için)

Gelelim şu programa, “bir şarkısın sen” isimli özel bir kanalda yayınlanan çocuk ses yarışması. Anadolu”nun bazı şehirlerinden seçilmiş çocuklar, okumaları gereken, çocukça uğraşları olması gereken minikler. On küsür yaşlarında çocuklar. Kalem tutması gereken ellerinde mikrofonlar,üzerlerinde  okul formaları veya çocukça  kıyafetleri olması gereken ama maalesef birer yetişkinmiş gibi giyindirilip sahneye iteklenen çocuklar. Hal ve hareketleri, dansları hiç sormayın. Ne olacak o küçücük çocukların akibetleri hiç düşündünüz mü? Ne olacak geçmişte yapılan tüm diğer pop star, bbg, gelin melin yarışmalarında olduğu gibi, birkaç ay popüler olacaklar, psikolojileri bozulacak, yaşamaları gereken gerçek hayattan soyutlanacak, en sonunda da diğerleri gibi unutulacaklar. Sonrası, eski hayatlarına tekrar uyum sağlayamayacaklar, psikolojik sorunlar yaşayacaklar, derslerinden geri kalacaklar, ve bir çok tamiri güç olan travmalarla baş başa kalacaklar. Birileri yine keselerini dolduracak bu minikler sayesinde, rant sağlayacak, olan yine gariban halktan çocuklara olacak. Diğer çocuklar da özenecekler. Elimde değil sinirleniyorum, birilerinin dur demesini istiyorum bu ve benzeri oyunlara.

Şimdi sözüm program yapımcılarından çok o çocukların ebeveynlerine, programı yapanlara göre bir şey yok, sosyal sorumluluk herkes de bir olmaz, herkes işini yapar. Anneler babalar, bari siz biraz sorumluluklarınızın bilincinde olun, ne geçecek elinize çocuklarınızın ruh sağlıklarının bozulmasından başka. Unutulacaksınız, siz de çocuklarınızda. Geçmişte çok gördük böyle programları ve kişiler üzerindeki zararlarını. Biraz bilinçlenelim. Çocuklarımızın minik ellerine mikrofon yerine kalem verelim. Herkes yaşını yaşında yaşasın. Ben de bir anneyim, milyonlara, dünyanın şöhretine değişmem çocuğumun ruh sağlığını, yüzündeki bir tebessümü.

Not:Yorum veya önerileriniz için mail adresim: srpkrdmn@hotmail.com

Bu yazı toplam 758 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar