Sıra dönüşüm projesi başladı

Sıra dönüşüm projesi başladı

Çubuk Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Sıra Dönüşüm Projesi” hayata geçirdi.

Proje ile kullanılamaz durumdaki sıraların tamir ve bakımının yapılarak tekrar kullanımının sağlanması ve böylece büyük bir tasarruf yapılması planlanmaktadır.

Gazi Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde bulunan,Gazi Üniversitesi ile imzalanan protokolle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kullanımına sunulan sıra dönüşüm atölyesinde,Çubuk Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Gazi Üniversitesi ve Çubuk Belediyesi’nin katkılarıyla projenin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Çubuk Kaymakamlığının görevlendirdiği norm fazlası,1 metal,1 mobilya ve dekorasyon öğretmenini ile Endüstri Meslek Lisesinin sanayiye staj için giden sigortalı 4 ve Mesleki Eğitim Merkezine devam eden öğrencilerin de katkılarıyla proje yürütülmektedir.

İlçemizde bulunan 17 İlköğretim okulu,14 birleştirilmiş sınıf ve 7 ortaöğretim okulundaki yaklaşık 10.000 sıranın her yıl bakımı yapılacak ve sıralar yenilenmiş olarak kullanımı sağlanacaktır.Bir sıranın yaklaşık maliyetinin 120,00 YTL olduğu dikkate alınırsa,ilçedeki sıraların Devlete maliyetinin 1.200.000,00 YTL (BirtrilyonikiyüzmilyarTL) olduğu görülmektedir.

İki hafta gibi kısa bir sürede 10 takım yaklaşık 400 sıra dönüştürülmüş,geri dönüşüm miktarı sıra başına 100 YTL olduğu düşünülürse,40.000,00 YTL’lik bir kazanç sağlandığı görülür.

Okullardaki kullanılamaz duruma gelmiş olan demirbaşların işgal ettiği alanların eğitim öğretim mekanı olarak kazanılması,

Bu toplanan malzemelerden dönüştürülemeyenlerin,rekabete açmak kaydıyla İl Genel Meclisi Kararı istikametinde daha yüksek değerlerden satışının verimli şekilde sağlanması,

Sıraların sürekli değişimi suretiyle daha temiz malzeme kullanmanın eğitimde bir alışkanlık haline getirilmesi, daha tertipli olmanın sağlanması ve sürekli temizlik eğitiminin yapılması hususları da diğer kazançlardandır.

Her yıl bu sıraların bakımının yapılması ile büyük bir tasarrufun sağlanacağı görülmektedir.İlçemizde ve Ülkemizde israfın azaltılması hedeflenmektedir.Kaymakamlık Makamının oluru ile oluşturulan komisyonlarca yürütülmekte olan proje kapsamında talep olması halinde civar ilçelere de hizmet verileceği milli eğitim yetkilileri tarafından bildirilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.