Sinevizyonlu yaz Kur'an kursu, öğrencilerin ilgi odağı oldu

Sinevizyonlu yaz Kur'an kursu, öğrencilerin ilgi odağı oldu

Yaz Kur'an kursunda teknolojiyi kullanan imamlar , hem öğrenmeyi kolaylaştırdı, hem de kursları daha cazip hale getirdi.

Çubuk Merkez Camii İmam Hatiplerinin teknolojiden yararlanarak verdiği Yaz Kur'an Kursu büyük ilgi görüyor.Camii kebir İmam hatipleri Ahmet Ünal ve Osman Şahbudak klasik eğitim öğretimin dışında farklı bir metod uygulayarak Yaz kur'an kursuna katılan öğrencilere daha iyi eğitim verebilmek için teknolojiyi kullanıyorlar.

Eğitimde İnternetten yararlanılarak Namaz kılmayı, abdest almayı, namaz surelerini ve duaların okunuşu, temel dini bilgiler gibi faaliyetleri de interaktif yöntemle sunan Camii Kebir İmam Hatipleri , aynı ortamda dini içerikli çizgi film, ilahi, bilmece, fıkra ve hafıza oyunlarıyla çocukların boş zamanlarını daha eğlenceli hale getiriyor.


Hayatın bir parçası haline gelen internetin Kur'an eğitiminde de kullanılması gerektiğini düşünerek cami ortamında bu kolaylıktan yararlanma yoluna gittiğini belirten İmam Hatip Ahmet Ünal , "Yeter ki çocuklarımız güzel dinimizi doğru bir şekilde öğrenebilsinler." dedi.

Çocukların zor kavradıkları dersleri bu suretle çok basit anlaşılır hale getirdiklerini ifade eden Ünal , camide görülen konuları CD ve DVD veya fotokopiler ile desteklendiğini dile getirdi.

Kur'an eğitiminde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarını esas aldıklarına işaret eden Ünal , bu pratik ve farklı girişimin kursa ilgiyi artırdığını ve geçen yıllara göre öğrenci sayısını 3-4 kat artırdığını vurguladı.



Görsel materyallerle zenginleştirilen kursun öğrenciler için daha keyifli hale getirildiğinin altını çizen Osman Şahbudak ise , ortama aktif bir şekilde katılan çocukların öğrenmede daha istekli hale getirildiğini kaydetti.

Şahbudak , şöyle devam etti: "Kursa katılan gönüllü öğrencilerimiz, bazen eve gitmeyi geciktirip, 'Hocam, biraz daha göster.' isteğinde bulunuyor. Tabi cami içindeki bu etkinliklerle yetinmiyoruz. Bir takım sosyal aktivitelerle programı daha da sevecen hale getiriyoruz. Yavrularımız hem dinimizin güzelliklerini öğreniyor, hem de güzel bir tatil geçiriyor. Bu da bizleri mutlu ediyor." dedi.

Bir anda çok sayıda çocukla ilgilenmenin güçlüğüne dikkat çeken Osman Şahbudak , "Ama görsel efektlerle bu iş daha kolaylaştı. Hem göze hem kulağa hitap etme fırsatı doğdu. Çocuk görüp işittiğini daha çabuk kavrıyor. Harflerin ağızdan çıkış şekline kısa sürede aşina oluyor. Monoton bir havadan daha keyifli bir ortamda geçen eğitimde verim arttı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.