Sınav’dan YGS öncesi ‘Gerçek Mekan Gerçek Sınav’ Deneyimi

Sınav’dan YGS öncesi ‘Gerçek Mekan Gerçek Sınav’ Deneyimi

Sınav Eğitim Kurumları tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde, gerçek sınavı aratmayan, adayların adlarına düzenlenmiş optikleriyle Gazi Üniversitesi amfilerinde, tüm sınav kuralları dikkate alınarak deneme sınavı yapıldı.

Sınav Eğitim Kurumları tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde, gerçek sınavı aratmayan, adayların adlarına düzenlenmiş optikleriyle Gazi Üniversitesi amfilerinde, tüm sınav kuralları dikkate alınarak deneme sınavı yapıldı.

Sınav Eğitim Kurumlarının düzenlediği "Gerçek Mekan Gerçek Sınav " uygulaması geçtiğimiz Pazar günü Gazi Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Öğrencilerin tek tek üstleri aranarak girdikleri sınavda kimliği olmayan öğrenciler sınava alınmazken, oturma sıraları da tıpkı YGS'de olduğu gibi önceden belirlenmiş kişiye ait optik formların bulunduğu sıraya göre dizildi.

Sınav Eğitim Kurumları olarak öğrencilerin yaşamaları olası heyecanlarını ve sınav streslerini yenmek için gerçek sınav gibi deneme sınavı gerçekleştirdiklerini söyleyen Özel Sınav Lisesi Çubuk Şubesi Müdürü Aziz Güzel, şunları söyledi:

“Yapmaya çalıştığımız şey öğrencinin sınav öncesinde gerçek sınav deneyimini yaşayarak sınav kaygısını dengelemek, o gün içerisinde nelere dikkat etmesi gerektiğini fiziksel olarak göstermek ve somut anlamda bir sınav deneyimini yaşatabilmektir. Bugün velilerimiz dışarıda, öğrencilerimiz içeride gerçek bir sınav edasıyla devam ediyor. Öğrencilerimiz kimliksiz sınava alınmadılar, belli bir zaman sınırı konuldu, velilerin içeriye girmesine izin verilmedi, sınavda da bir ÖSYM kitapçığı simüle edilerek öğrenci bir deneme değil de gerçek bir sınav yapar gibi sınavı devam ettiriyor. Bunun etkisini geçmiş yıllarda gördük, bu yıl da göreceğiz.  Çünkü öğrencinin asıl korktuğu şey okul binasına girmek, ailesini kapıda bırakıp yola devam etme duygusunu yaşamak. Aslında bunlara çok heyecanlanıyorlar. Sınavdan 10 gün öncesinden bunları yaşayarak öğrenci kendisini sınava daha güçlü ve daha sağlıklı hazırlıyor. Öğrencilere sorduğumuzda da benzer şeyler söylediler. Özellikle birçok öğrencimiz bulunduğumuz yapıdan da dolayı 'gerçekten sınavdaymış, gerçekten sınav gibi' geldiğini söylediler. Dolayısıyla böyle bir simülasyon öğrencinin en büyük derdi olan ve başarısını en çok etkileyen sınav kaygısıyla baş etme ve sınav kaygısını belli bir seviyeye indirme anlamında önemli bir yer tutacak."

 Uygulamanın pedagojik anlamda önemine vurgu yapan rehber öğretmen Abbas İnanç’ta şöyle konuştu:

“Son derece pedagojik bir uygulama. Eğitimde yaşayarak öğrenme en etkili öğrenme yöntemidir. Bizim çocuklara öğrettiğimiz bilgilerin temel amacı öğrendikleri bilgileri sınavda puana tahvil etmeleridir. Öğrendiği bilgiyi eğer sınav esnasında tam olarak ortaya koyamıyorsa öğrenmiş olmasının da çok fazla anlamı kalmamış oluyor. Çünkü en nihayetinde sınav sonucuna göre bir yere yerleşecek. Sınav heyecanı da çocukların bu performansları açısından çok derece önemli bir unsur. Sınav heyecanını biz ne kadar teorik olarak anlatsak da ancak tam olarak deneyimleyerek aşabiliyorlar."

ba8866ce-d39e-451c-ab3f-ac25233db696.jpgd2985642-e246-46c7-b6e1-24140f832a8e.jpg7d5cc7f3-7ea4-4d40-8ce5-c7d553965607.jpg1bd36d54-21b3-4903-9d15-5452ee9810d8-(1).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.