Sinan Şamil Sam Avrupa Şampiyonluk Maçına hazır

Sinan Şamil Sam Avrupa Şampiyonluk Maçına hazır

Kıtalararası Ağır Siklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, 4 Temmuz'da Akyurt Balıkhisar'da bulunan Büyük Anadolu Otelde Uluslararası Boks Federasyonu Avrupa Şampiyonluğu Maçında İtalyan Paolo Vidoz ile Karşılaşacak.

Sinan Şamil Sam, büyük maç öncesinde hazırlıklarını karşılaşmanın yapılacağı yer olan Balıkhisar Köyünde bulunan Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirdi. 12 bin 500 kişilik Mustafa Özbek Spor Salonu'nda yarın gerçekleştirilecek tarihi gecede "Boğazın Boğası" lakaplı Sinan Şamil Sam, İtalyan rakibiyle kozlarını paylaşacak.


Oliver McCall ile yapılan WBC Kıtalararası Dünya Şampiyonluk maçında rakibine 114-113 gibi çok küçük bir puan farkıyla mağlup olan Sinan Şamil Sam'ın o maçta göz altı torbası yırtılmış ve buna rağmen 12 round boyunca maçı bırakmamıştı. Yine Ankara'da yapılacak olan maçta Sinan Şamil Sam, rakibini mağlup ederse Dünya Şampiyonluk maçı yapmaya hak kazanacak.

Ünlü boksörün menajeri Ahmet Öner yaptığı açıklamada, "Sinan kazanırsa yıl sonuna doğru WBA federasyonunda Nikolay Valuev ile dünya şampiyonluk maçına çıkacak" dedi.

Sinan Şamil Sam'ın rakibi 37 yaşındaki İtalyan Paolo Vidoz'un "Gladyatör" olarak bilinen lakabı, çenesi kırıldıktan sonra çenesine takılan titanyum sebebiyle "Titanium Çene" olarak değişti. Bu akşam Ankara'ya gelecek olan İtalyan boksör, yarın Büyük Anadolu Oteli'ndeki basın toplantısına katılacak.

IBF Avrupa Şampiyonu'nu belirleyecek karşılaşmanın biletleri, 10, 20 ve 100 YTL'den satışa sunulurken, dev mücadele FOX Tv'den Bilgehan Demir'in sunumuyla naklen yayınlanacak.

Öte yandan, Türk boksörlerden Mahir Oral, Atagün Yalçınkaya, Yakup Sağlam, Mustafa Karagöllü Cuma akşamı ringe çıkacak. Gecenin en önemli maçlarından biri ise iki yabancı boksör arasında yapılacak. Arnavut Nuri Seferi ile Nijerya asıllı İngiliz boksör Herbie Hide 86 kiloda WBC Kıtalararası Şampiyonluk mücadelesi, Sinan Şamil Sam-Paolo Vidoz maçının hemen öncesinde gerçekleştirilecek.

Bu arada, Küba'da Fidel Castro tarafından tutuklattırılan ve kendisine boks yasağı koydurulan Erislandy Lara da Ankara'ya geliyor. Menajer Ahmet Öner tarafından Küba'dan kaçırılarak Meksika'ya götürülen Lara, olimpiyat şampiyonluğu yaşadıktan sonra ilk maçını Türkiye'de yapacak. Lara, Ankara'da yenilgisiz Rus boksör Ivan Maslov ile karşılaşacak.

Kanak:Haberler.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.