HAY-DER’DEN MISIR’A DUA DESTEĞİ

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği, Mısır’da yaşanan ve Mısır tarihinde bir ilk olan Mısırlıların oyları ile Cumhur Başkanı seçilen Mursi’yi iktidardan düşüren askeri darbenin gayri hukuki, gayri siyasi ve gayri ahlaki olduğunu ilan etti.

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği, Mısır’da yaşanan ve Mısır tarihinde bir ilk olan Mısırlıların oyları ile Cumhur Başkanı seçilen Mursi’yi iktidardan düşüren askeri darbenin gayri hukuki, gayri siyasi ve gayri ahlaki olduğunu ilan etti.

Kurulduğu günden beri her ayın ortasında yapıla gelen HAY-DER’in bütün üyeleri toplantısı, bu ayın Ramazan ayı olması hasebiyle Ankara’nın manevi mimarı Hacı Bayram Hazretlerinin huzurunda 15.Temmuz Pazar günü öğle namazını müteakip yapıldı.

Öğlen namazını Hacı Bayram camisinde kılan HAY-DER üyeleri, namazdan sonra caminin iç arka bölümünde toplandılar. Toplantıyı, Genel Başkan Nevzat Laleli bir kur’an-ı Kerim okuyarak başlattı. Kur’an-ı Kerimden sonra Genel Başkanlarının yaptığı duya amin diyen Hay-Der üyeleri;

“Mısır’da Batılı güçlerin desteği ile Mısırlıların oyu ile seçilen meşru yönetim, Mısır’ın son Firavunluğuna soyunan ve Batılıların desteğini alan Genel Kurmay Başkanı Sisi tarafından darbe ile sonlandırılmak istendi. Ya Rabbi… Sen Mısırlı kardeşlerimize yardımcı ol. Onları ve onların tercihlerini yönetime taşıma ceht ve gayretlerini başarıya ulaştır. Ramazan ayında oruç ağızlarıyla, şu uzun günlerde ve dudakların şerha şerha yarıldığı şu aşırı sıcaklarda onları en kısa zamanda muvaffak eyle…” diyerek niyazda bulundular.

HAY-DER’in geçen ay ki çalışmalarının da gözden geçirildiği Hacı Bayram toplantısında; “Ramazanın daha başında olmamıza rağmen 50 kadar yardım paketi fakir ailelere ulaştırıldı.

11.Temmuz günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin ziyaret edilmek istendi. Ancak kendisinin yoğun programı nedeniyle HAY-DER heyetini Bakan adına Aile ve toplum hizmetleri Genel Müdür Sayın Ömer Bozoğlu yaptı.

Bozoğlu’na bir proje sunan HAY-DER Genel Başkanı; “Bakanlığınız ile bir sivil toplum kuruluşu olan Derneğimizin çalışma sahaları birbiri ile ötüşmektedir. Hedeflerimiz, “Mutlu insan, Sağlam aile ve güçlü toplum” kurmaktır. Sağlam aile de kuruduğumuz “Yuvamız Evlendirme Bürosu” ile 14 senedir Mutlu yuvaların kurulmasına çalışmaktayız” demiştir.

Bakanlığa bazı teklifler de ulaştıran HAY-DER heyeti, Genel Müdür’ün bu bilgi ve belgeleri Sayın Bakanıma ulaştıracağım” demesi üzerine bakanlıktan ayrıldı.

Bu ay HAY-DER iftarının prensiplerinin de konuşulduğu Hacı Bayram Camii toplantısı sona erdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ÖNEMLİ GÜNLER ve HAFTALAR
Salgın: Bir Kainat Duyarsızlığı!
Estonya'da Külliye Yapılması İçin Çalışma Başlatıldı
Şehircilik Kurultayı Bişkek’te Yapılıyor.
Maglaj, sular altında yardım bekliyor